Eerste versterking Waterpolo Den Haag

Clubnieuws
Eerste versterking Waterpolo Den Haag
21 juni 2019
Eerste versterking Waterpolo Den Haag

Fabian van Niekerk (20) verruilt GZC Donk voor Waterpolo Den Haag. Daarmee heeft de Haagse formatie de eerste versterking binnen voor het nieuwe seizoen, waarin de club opnieuw wil strijden voor promotie naar de eredivisie.

Eigenlijk begon het allemaal met de overstap van zijn vriendin Gaby van Dijk. Zij sloot zich aan bij het damesteam van Waterpolo Den Haag en gaf binnen haar nieuwe club aan dat ook haar vriend wel open stond voor een overgang. "Kort daarop nodigde coach Mark van Engelen me uit om eens mee te trainen", zegt Van Niekerk. "En dat beviel eigenlijk meteen erg goed. Het niveau bij deze club is veel hoger dan ik dacht."

Naar eigen zeggen moet Van Niekerk het vooral hebben van zijn snelheid en behendigheid. "Donk heeft natuurlijk een prima jeugdopleiding en daardoor is mijn basistechniek goed ontwikkeld", zegt Van Niekerk. "Dat maakt dat ik in de aanval vooral op de linker flank goed tot mijn recht kom. Maar ook als midachter sta ik zeker wel mijn mannetje."

Het belooft opnieuw een spannend jaar te worden in de Eerste Klasse. Van Niekerk: "Naar verluidt heeft ZPC Amersfoort zich flink versterkt. En bij ons hebben juist routiniers Michael Bach, Serge Wennen en Mike van Duinen besloten om een stap terug te doen. Toch ben ik ervan overtuigd dat we weer tot en met het einde van het seizoen kunnen meestrijden om de bovenste plaatsen. En ik hoop natuurlijk zeker dat ik door deze overstap bij kan dragen aan dat succes."

Bron: Persbericht Waterpolo Den Haag

Beeld:
Waterpolo Den Haag
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

17 februari 2020
Ruud van der Horst maakt het seizoen af als coach van Polar Bears. De 28-jarige speler volgt Mike van Beek op, die het c…
1,319
20 november 2019
Op zondag 10 november is een prachtige actie gelanceerd voor Nijverdaller en ‘waterpolovriend’ Jan Willem Plasman.…