Gianluca Sattolo terug bij ZPC Amersfoort

Clubnieuws
Gianluca Sattolo terug bij ZPC Amersfoort

Gianluca Sattolo staat komend seizoen aan het roer van de damestak van ZPC Amersfoort. In het verleden stond Sattolo ook al bij de Amersfoortse heren op de kant. 

Het eerste damesteam van ZPC Amersfoort komt uit in de eerste divisie en heeft de ambitie binnen drie jaar door te stromen naar de Eredivisie. Met de Italiaan denkt de club uit de Keistad de juiste man op de juiste plek te hebben. “Onze meidenlijn is al jaren sterk. Als een van de weinige clubs zijn wij in staat om al op jonge leeftijd volledige meidenteams te maken om zo samen te leren en beter te worden”, vertelt Juliette van Balen, voorzitter van de waterpolocommissie. Met succes. De Amersfoortse meisjesteams doen de laatste jaren in de Eredivisie B en C steevast bovenin mee. 

Dat succes heeft ook een keerzijde. “We merken dat vanuit de KNZB druk wordt uitgeoefend op jonge speelsters om de overstap te maken naar een club waarvan het eerste team in de Eredivisie speelt. Anders zou de stap naar Jong Oranje te groot worden. Hierdoor stappen deze zomer veel grote talenten over naar omliggende Eredivisie clubs. Erg zonde natuurlijk. Daarom is er voor de Amersfoortse dames maar één weg: de weg naar de Eredivisie. Dat is blijkbaar de enige manier om talent de kans te geven om te blijven groeien in Amersfoort zelf.”

De Amersfoortse dames zitten er naar eigen zeggen dichtbij om de stap naar de Eredivisie te maken. Wat er volgens de club nodig is, is passie voor de sport en een niet-Nederlandse topsportmentaliteit. “We hebben Gianluca gevraagd deze uitdaging samen met ons aan te gaan en zijn blij dat hij deze stap met ons wilt zetten. De komende vijf jaar werkt hij met het overige kader verder aan de toekomst van het Amersfoortse dameswaterpolo. Met zijn ervaring, tactisch inzicht en passie voor de sport kijken we vol vertrouwen uit naar de toekomst.”

Sattolo was in het verleden trainer/coach bij de heren van De Ham en ZPC Amersfoort. Ook was hij lang assistent coach bij (jong) Oranje. Het afgelopen seizoen was hij trainer/coach bij de dames van SG Mokum. “Ik wil het bestuur en de spelers van SG Mokum bedanken voor het afgelopen seizoen. Het was fijn om met ze samen te werken, ik voelde me er vanaf de eerste dag thuis”, zegt de Italiaan. Sattolo heeft zin in het komende seizoen: “Ik heb besloten het verzoek van ZPC Amersfoort te accepteren om de komende vijf jaar samen te kunnen bouwen aan een sterke en stabiele damesafdeling voor de toekomst. Ik zie veel potentieel in deze groep en ben er zeker van dat we samen onze doelen kunnen bereiken.” 

 

1,276

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…