Hans Blikslager aan het roer van damesselectie het Y

Clubnieuws
18 mei 2019
Hans Blikslager aan het roer van damesselectie het Y

De dames van het Y uit Amsterdam kijken uit naar de komst van Hans Blikslager als trainer/coach van de selectie voor seizoen ’19-’20.

Blikslager trof als scheidsrechter het eerste team afgelopen seizoenen in de Eerste Klasse Bond en raakte gecharmeerd van het spel. Als oud-speler van de Robben heeft hij in het verleden tijdens uitwedstrijden in Amsterdam al van de sfeer binnen de vereniging mogen proeven. Het vertrek van zijn voorganger bood dan ook een uitgelezen kans om met deze groep dames aan de slag te gaan. Zowel speelsters als coach zijn gemotiveerd om komend seizoen het hoogst haalbare te bereiken, waarbij hun pijlen worden gericht op promotie naar de Eredivisie.

Als Amsterdamse ‘young professionals’ streven de dames naar een combinatie van waterpolo op hoog niveau en een maatschappelijke carrière of studie. In lijn met deze cultuur zal Blikslager zijn werkzaamheden combineren met zijn A-status als scheidsrechter. Gezien de verwachte overlap tussen de activiteiten van Hans als coach en scheidsrechter, is de selectie nog op zoek naar een assistent-coach/teammanager voor dames 1.

NB. Op het moment van schrijven is er binnen de selectie plek voor een aantal jonge, gemotiveerde speelsteres. Bovendien staat de vacature voor trainer/coach van dames 2 ook nog open. In ieder geval zien de dames het komende seizoen vol enthousiasme tegemoet.

Bron: Persbericht Het Y

Beeld:
Beeldboot | Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
1,389
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,217