Joachim de Ruijsscher vertrekt bij VZV IJmuiden

Clubnieuws
Joachim de Ruijsscher vertrekt bij VZV IJmuiden
Joachim de Ruijsscher vertrekt bij VZV IJmuiden

Trainer/coach Joachim de Ruijsscher vertrekt aan het einde van het seizoen bij VZV IJmuiden. Het is een fantastisch seizoen geweest voor beide partijen. Zo werd er dankzij Joachim nooit zo hard en veel getraind bij VZV, en werd er ervaren hoe dicht de ploegen binnen de Eerste Klasse bond tegen elkaar aan kunnen zitten. Met diverse privé clinics van (oud) topspelers, is er aandacht besteed aan alle posities van de spelers. Wat betreft de teamspirit heeft het team zeer uiteenlopende activiteiten gedaan, van yoga tot mariniers training, van bootcamp tot een wijn-proef-avond. Het team van VZV heeft dit jaar absoluut zijn veelzijdigheid laten zien.

Toch kwam gedurende het seizoen al meer naar voren dat, hoewel er op vele momenten mooi waterpolo werd gespeeld, dat er een verschil zat in de sportbeleving en het ambitieniveau van beide partijen.

Voorzitter Sven van der Vlis: "We hebben het afgelopen seizoen een hoop geleerd van Joachim. Niet alleen op waterpologebied maar ook hoe we tegen onze eigen organisatie aankijken. We hebben ons eigen kader beter in positie gebracht, wat het mogelijk maakt ons te blijven verbeteren in de toekomst. Wat dat betreft is het dus zeker de investering waard geweest, alhoewel we natuurlijk graag hadden gezien dat we de verbintenis met nog een jaar zouden verlengen".

Beide partijen kijken met een positieve blik terug naar het afgelopen jaar. VZV gaat op zoek naar een nieuwe, enthousiaste trainer die deze groep met ervaring en jeugdig talent ook volgend jaar naar een mooie klassering in de Eerste Klasse kan brengen. 

Wij wensen Joachim alle succes bij een volgende klus!

Persbericht VZV

Beeld:
Trainer/coach Joachim de Ruijsscher vertrekt bij VZV IJmuiden | Dirk Raap

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…