Keeper Bas Grümmer maakt hattrick

Clubnieuws
Keeper Bas Grümmer maakt hattrick

Keepers scoren in het waterpolo wel vaker, helemaal nu zij sinds enkele jaren mee mogen in de aanval. Maar Bas Grümmer maakte het afgelopen zaterdag wel erg bont. Zomaar middenin de derde periode scoorde de 19-jarige goalie van de reserves van ZVL-1886 tegen SVH 2. Niet één, niet twee, maar drie keer op rij.

 

Het waren geen ultieme doelpogingen aan het eind van een periode. Nee, Grümmer waagde ‘gewoon’ drie keer op rij een schot vanaf z’n eigen doel omdat hij een gaatje zag. “Wij spelen scherp op de counter en komen dan vaak met een mannetje meer door. De keeper van SVH kwam geregeld ver uit z’n doel om een pass te onderscheppen. Ik gokte het erop en ja, het was gelijk raak.”

 

Je zou denken dat SVH-keeper Dennis Dieben daarmee gewaarschuwd was, maar binnen een minuut herhaalde Grümmer z’n kunstje twee keer. ZVL-1886 liep daarmee uit van 11-6 naar 14-6.

 

Het was overigens niet de eerste keer dat Grümmer scoorde. De vaste invaller bij de Leidse hoofdmacht scoorde onlangs nog toen hij met het eerste meedeed tegen Schuurman BZC. “Maar dat was vlak voor tijd toen het doel leeg was omdat hun keeper mee naar voren was. Nu was het anders en ook nog eens drie keer achter elkaar. Mijn avond kon niet meer stuk!”   

 

Ook leuk, bijzonder of afwijkend waterpolonieuws? Meld het via waterpoloNL@knzb.nl.     

Beeld:
Bas Grümmer in actie
LEES MEER OVER
2,963

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…