Kjeld Veenhuis keert terug bij Widex GZC Donk

Clubnieuws
Kjeld Veenhuis keert terug bij Widex GZC Donk

Kjeld Veenhuis keert komend seizoen terug op het oude nest. De 24-jarige international speelt na de zomer weer voor Widex GZC Donk, de club die hij drie jaar geleden verruilde voor het Spaanse CN Sant Andreu.

De Gouwenaar verkaste in 2016 naar Barcelona in het kader van de samenwerking tussen Oranje en een aantal clubs in de Catalaanse kustplaats, waar het merendeel van de clubs in de Primera Division domicilie houdt. “Ik kijk terug op een prachtige tijd in Spanje. Ik heb veel geleerd van trainer Daniel Ballart (zelf Olympisch kampioen als speler van Spanje in 1996, red) en van de Spaanse competitie. Door de hogere intensiteit, zowel in de trainingen als wedstrijden, werd je continu uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Daarnaast is Barcelona natuurlijk ook een mooie stad om te leven”, aldus Veenhuis die vanaf het begin een vaste waarde was in het keurkorps van Ballart en er ook lustig op los scoorde.

Veenhuis beschouwt zijn terugkeer naar GZC Donk niet als een achteruitgang. “Oké, het niveau van de Nederlandse competitie is minder dan in Spanje, maar bij GZC Donk wordt er meer van me verwacht. Dat is ook goed voor mijn ontwikkeling. Belangrijker nog is dat we met het Nederlands team het hele jaar door meer gaan trainen. Komend seizoen draait alles toch vooral om Oranje, het EK in januari en het Olympisch Kwalificatie Toernooi in april. Het beoogde trainings- en wedstrijdprogramma ziet er erg goed uit en maakt onze kans op ‘Tokio’ denk ik groter. Met de trainingen van Oranje en GZC Donk samen kom ik aan minimaal hetzelfde aantal uren als bij Sant Andreu.”

Beeld:
Kjeld Veenhuis van CN Sant Andreu werd in december MVP van speelronde 10

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,050
ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,172