Miki Buitenhuis ontpopt zich tot penaltykiller

Clubnieuws
Miki Buitenhuis ontpopt zich tot penaltykiller

Twee weken geleden leverde ZVL-keeper Bas Grümmer nog een unieke prestatie door een hattrick te maken tegen SVH 2. In dezelfde reserve Eredivisie ontpopte zich een week later de volgende goalie tot held. UZSC-keeper Miki Buitenhuis sleepte een overwinning uit het vuur door in de slotfase drie strafworpen te houden. Nota bene tegen het ZVL van Grümmer.

UZSC 2 kon de punten goed gebruiken. Het jonge team uit de Domstad staat laag op de ranglijst. Tegen het veel hoger geklasseerde ZVL 2 stond de ploeg de hele wedstrijd voor, maar in de laatste periode kwam de Leidse ploeg toch nog gevaarlijk dichtbij (tot 9-8) en kreeg het bovendien alle mogelijkheid om alsnog te winst over de streep te trekken. In de laatste drie minuten kreeg UZSC namelijk drie strafworpen tegen. Buitenhuis hield er twee en de laatste ging op de lat.

“Strafworpen zijn niet eens m’n sterke punt”, lacht de 19-jarige Buitenhuis. “Ik wil me er graag verder op ontwikkelen. Tijdens de training maken ze er nu wel wat grappen over.” Het waren overigens niet de enige strafworpen die Buitenhuis keerde. In de derde periode hield hij ook al een 5-meter. “Ja, ik zat er een paar keer goed bij”, zegt hij nuchter. In de hoofdmacht van UZSC wisselt Buitenhuis de positie onder de lat af met Joran Westerveld. Samen trainen ze ook met de Oranjeselectie mee. Aan ontwikkeluren dus geen gebrek.

Tegenstander ZVL nam het sportief op. “Na de wedstrijd complimenteerden ze me met de reddingen. Ze gaven aan graag een keer met me naar het casino te gaan. Ze vinden dat ik goed kan gokken, haha.”

Beeld:
Digiknol.eu
LEES MEER OVER

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,261