MNC Dordrecht kampioen in de Eerste Divisie

Clubnieuws
MNC Dordrecht kampioen in de Eerste Divisie

Het hing al even in de lucht, maar na zaterdag is het zeker: MNC Dordrecht is kampioen geworden in de Eerste Divisie en promoveert daardoor naar de Eredivisie.

De ploeg van Branko Mitrovic moest winnen van BZC Brandenburg om het gat met nummer 2 SVH onoverbrugbaar te maken. Daarin slaagden de Dordtenaren met glans. In Bilthoven werd het 10-21. Goaltjesdief Dino van Vendeloo werd topscorer met zes doelpunten.

Door deze overwinning is de laatste speelronde, volgende week tegen SWOL 1894, een formaliteit voor MNC Dordrecht. Ook SVH is niet meer te achterhalen, waardoor de ploeg van Arno Havenga het in promotie/degradatiewedstrijden op mag nemen tegen Eredivisionist De Ham.

MNC Dordrecht had al langer de ambitie om weer terug te keren in de Eredivisie. Vorig jaar werd net naast de titel gegrepen en ging De Linge/PCG het een stapje hoger proberen. De ploeg uit Gorinchem is dit seizoen puntloos onderaan geëindigd in de Eredivisie en keert daarom volgend seizoen weer terug naar de Eerste Divisie. MNC Dordrecht verwacht niet dezelfde route te bewandelen. “We hebben een mooie mix van jonge jongens en ervaren spelers die al eerder in de Eredivisie hebben gespeeld. Met één of twee aanwinsten erbij zien wij handhaving als realistisch scenario. We hebben ook behoorlijk wat talenten in de B- en C-jeugd. Zij zullen aansluiten bij de selectie en ervaring op gaan doen in de Reserve Eredivisie”, zegt Mitrovic.   

Beeld:
MNC Dordrecht werd zaterdag kampioen in Bilthoven
LEES MEER OVER
2,526

Lees ook

Na twee bewogen seizoenen stopt de samenwerking tussen Waterpolo Den Haag en bevlogen oefenmeester Ton Pouw. In goed ove…
In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…