In Natuurbad Wijdewormer wordt na 35 jaar weer waterpolo gespeeld

Clubnieuws
12 augustus 2022
In Natuurbad Wijdewormer wordt na 35 jaar weer waterpolo gespeeld

Na 35 jaar ‘droogte’ organiseert ZV De Zaan op 21 augustus weer een waterpolo evenement in het oude natuurbad Wijdewormer.

Aanleiding is het feit dat twee sponsors van de Zaanse club – Brouwerij Hoop en restaurant d’Swarte Walvis – gevestigd zijn rondom het natuurbad. Zij organiseren al jaren een Hoop & Walvis golftoernooi. Daar wordt nu het Erdi-(beach)waterpolotoernooi aan gekoppeld. Voor de gelegenheid is de 18e hole van de golfbaan verkort om ‘ongewenste ballen in het spel’ te voorkomen.

Voor De Zaan is het toernooi het startpunt om geld in te zamelen voor de aanstaande Europese avonturen van de club. Hans Stam, voorzitter van de topsportcommissie: “Voor het eerst in de geschiedenis zullen zowel de dames als de heren meedoen in de verschillende Europacups. Dat kost veel geld. Via allerlei directe of creatieve wegen willen we geld inzamelen. De spelers zullen hier zelf ook een actieve rol in moeten spelen.”

Bron: ZV De Zaan

 

Beeld:
Het natuurbad Wijdewormer in vervlogen dagen
LEES MEER OVER

Lees ook

29 september 2022
Het Ravijn startte donderdag de Champions League met een nederlaag. In eigen huis kwam de ploeg van Zeno Reuten tegen St…
1,438
26 september 2022
Van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober vindt de eerste ronde van de LEN Champions League waterpolo plaat…
1,820