Nieuwe toptransfer speler Polar Bears, Marnick Snel maakt overstap naar VK Primorje

Clubnieuws
Nieuwe toptransfer speler Polar Bears, Marnick Snel maakt overstap naar VK Primorje

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van Polar Bears naar een buitenlandse topcompetitie. De 19-jarige spelverdeler stapt over naar VK Primorje uit Kroatië, de ploeg waar Te Riele twee jaar geleden naar vertrok.

“Geweldig”, reageert Snel op zijn toptransfer. “Spelen in de Kroatische competitie, de Adriatische Liga, aan Europese toernooien meedoen en trainen aan de Kroatische kust. Ik ben echt ontzettend blij”. 

Afgelopen maand werd de overstap definitief en ging een langgekoesterde wens in vervulling. “Dit seizoen trainden we met het Nederlands team voor het EK in januari, daarna zou dat onzeker worden met het volgende grote toernooi pas in 2026. Dus ik wist dat ik een stap naar het buitenland moest maken om door te groeien. In de eredivisie kan ik nog een hoop leren, maar in het buitenland gaat dat veel sneller.”

VK Primorje uit Rijeka eindigde dit seizoen in de Kroatische competitie als derde en drong in de Euro Cup door tot de finale. “Ze hebben een aantal spelers zien vertrekken, dus gaan een nieuw team opbouwen. Het doel is om dat met eigen jeugdspelers te doen samen met jonge spelers van buitenaf. Zoals Polar Bears dat eigenlijk ook doet, dus dat spreekt me wel aan.” Snel zal in Kroatië de rol van midachter en speler op de ½ posities vervullen. Primorje staat onder leiding van Igor Hinić, de Kroaat die in zijn spelerscarrière uitkwam op maar liefst vijf Olympische Spelen en in 2012 goud won.

Het doel voor Snel is om eenvoudigweg te groeien. “Ik zal er de beuk in moeten gooien en wil mezelf steeds verder optrekken aan het niveau. Ook is het EK over twee jaar. Het doel is om daarvoor geselecteerd te worden.” Dat doel past precies in de overstap. Snel tekent in de havenstad voor twee seizoenen.

Hinić won informatie bij Te Riele, maar ook bij bondscoach Harry van der Meer, die samenspeelde met de Kroaat, en jeugdbondscoach Branko Mitrovic. “Ik heb ook met hen gesproken en zij waren positief, dus ik heb niet getwijfeld.”

Snel kijkt terug op een mooie tijd bij Polar Bears, waar hij op zijn twaalfde terechtkwam via DWK uit Barneveld. “Ik heb op jonge leeftijd de kans gekregen om in het eerste te mogen spelen. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Met alle jongens hebben we een mooie tijd gehad. We hebben mooie finales gespeeld met elkaar. Het is bijzonder dat we allemaal zo uitvliegen.”

Rob van de Blaak, voorzitter van de technische commissie binnen Polar Bears, is trots. Eerder deze zomer trok Lola Moolhuijzen op 19-jarige leeftijd naar de Griekse topclub Vouliagmeni. “Het is geweldig voor Marnick dat hij deze stap kan maken. Inmiddels hebben we vanuit onze herenselectie vier echte Polar Bearen bij mooie clubs in het buitenland spelen. We zien het als een compliment voor onze jeugdopleiding en blijven daar vol in investeren.”

Snel meldt zich begin augustus in Rijeka, wanneer de ploeg de voorbereiding begint om halverwege september kwalificatie probeert af te dwingen voor de Champions League.

 

Beeld:
Mark Gunnink

Lees ook

Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…
Krommenie, 4 Juni 2024 - De waterpolocommissie van ZV De Ham ZC is verheugd om aan te kondigen dat zij een nieuwe traine…