Nieuwe Trainer/Coach voor Heren Selectie ZV De Ham ZC uit Krommenie

Clubnieuws
Nieuwe Trainer/Coach voor Heren Selectie ZV De Ham ZC uit Krommenie

Krommenie, 4 Juni 2024 - De waterpolocommissie van ZV De Ham ZC is verheugd om aan te kondigen dat zij een nieuwe trainer/coach heeft aangesteld voor de heren selectie. Na een grondige zoektocht is de keuze gevallen op Zoran Stanisic. 

Zoran Stanisic brengt een schat aan ervaring en expertise mee naar de club. Hij heeft van 2013 tot 2015 al eerder de dames selectie van De Ham onder zijn hoede gehad, waar hij veel succes en respect heeft verworven. Met zijn uitgebreide achtergrond in zowel nationaal als internationaal waterpolo, wordt hij gezien als de ideale persoon om de heren selectie naar nieuwe hoogten te brengen.

De selectie van ZV De Ham ZC is momenteel nog bezig met de laatste voorbereiding voor het eindtoernooi van de Nordic League in Stockholm 7-9 juni. De heren hebben zich in een eerder stadium voor deze finaleronde geplaatst door tweede te worden in het kwalificatieweekend dat plaatsvond in Berlijn. Na dit toernooi draagt de huidige coach Justin Spaans het stokje over aan Zoran Stanisic.

"Wij zijn ontzettend blij met de komst van Zoran Stanisic. Zijn visie en aanpak passen perfect bij de ambities van onze club," aldus Sjoerd Beets van de waterpolocommissie. "Wij geloven dat hij de juiste persoon is om onze jonge selectie verder te ontwikkelen en successen te behalen in de competitie. Zoran past uitstekend bij onze ambitie om zoveel mogelijk met spelers uit onze eigen jeugdopleiding te spelen."

Er is met Zoran Stanisic een overeenkomst voor twee seizoenen gesloten. Hiermee hoopt de vereniging te zorgen voor de stabiliteit die nodig is om zich verder te ontwikkelen naar de middenmoot van de Eredivisie waterpolo.

Zoran Stanisic zelf is ook enthousiast over de nieuwe uitdaging: "Ik kijk ernaar uit om met de getalenteerde spelers van ZV De Ham ZC te werken en samen te streven naar sportieve successen. De club heeft een rijke geschiedenis en ik ben vastbesloten om daar een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen." Daarnaast kan ik nu eindelijk de belofte aan mijn goede vriend Marcel Luten inlossen om samen te werken met hem. Hij zal de rol van assistent op zich nemen.

ZV De Ham ZC viert dit jaar ook zijn 100-jarig bestaan, wat deze aanstelling een extra feestelijk tintje geeft. De heren selectie zal zich na het afronden van de Nordic League zich voorbereiden op het komende seizoen, met als doel om sterker en competitiever dan ooit tevoren te zijn. Met de aanstelling van Zoran Stanisic is de club ervan overtuigd dat ze een belangrijke stap in de juiste richting hebben gezet.

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…