Noa de Vries naar Hongaarse topclub Ferencvaros (FTC)

Clubnieuws
Noa de Vries naar Hongaarse topclub Ferencvaros (FTC)

Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van Z&PC Het Ravijn heeft een contract getekend voor een jaar met een optie tot verlenging voor meerdere jaren. De Vries krijgt bij FTC te maken met coach Mark Matajsz, die ze nog kent uit de periode toen ze bij de Hongaarse club Szentes speelde.

De Vries maakte de afgelopen jaren al een mooie ontwikkeling door. Als kartrekker bij ZPC Het Ravijn wist ze met haar team dit seizoen de halve finale van de Play-Offs te bereiken. Een knappe prestatie voor deze zeer jonge ploeg. Vorig jaar haalde ze met het nationaal team nog brons op het WJK onder 20 jaar. Na alle nationale jeugdselecties te hebben doorlopen maakt de Vries inmiddels deel uit van de A selectie onder leiding van bondscoach Evangelos Doudesis.

“Afgelopen maand meldde FTC zich en dan zeg je geen nee” aldus de sterke midvoor. “FTC is een fantastische club en ik krijg daar de kans om met ervaren topspeelsters uit het Hongaars nationale team te trainen en spelen. Dat past precies bij mijn ambitie”. De Vries verwacht door het spelen in de sterke Hongaarse competitie mooie stappen te kunnen zetten in haar ontwikkeling en kijkt enorm naar uit naar haar nieuwe avontuur. Aankomend jaar zal FTC ook spelen in de Champions League. “Champions League spelen, dat is toch de droom van elke topsporter!” aldus De Vries.

Coach Wicher Diallo is ontzettend blij voor De Vries dat zij deze volgende stap in haar carrière kan zetten bij zo’n grote club. “Noa heeft Het Ravijn veel gebracht, zowel in het water als daarbuiten. Op jonge leeftijd heeft ze al echte leiderschapskwaliteiten laten zien,” aldus Diallo. Hij spreekt zijn trots uit over de ontwikkeling van De Vries en haar prestaties die hebben geleid tot deze geweldige kans in de Hongaarse competitie. “Deze mogelijkheid komt op een perfect moment voor haar en als club mogen we daar dan ookenorm trots op zijn. Ik kijk ernaar uit om Noa ook in de Champions League te zien schitteren,” voegt Diallo enthousiast toe.

Hilda Wouters, voorzitter van de TSC, uit haar trots dat een club als Het Ravijn een speelster heeft opgeleid die nu deze prachtige stap kan maken. "We zien het als een geweldige ontwikkeling in haar topsportcarrière. Hoewel we het als vereniging jammer vinden dat we Noa aankomend seizoen moeten missen, gunnen we haar deze natuurlijk kans van harte. We willen Noa dan ook veel succes wensen in Hongarije" aldus Wouters.

Beeld:
Wim Beunk

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Krommenie, 4 Juni 2024 - De waterpolocommissie van ZV De Ham ZC is verheugd om aan te kondigen dat zij een nieuwe traine…