Sander Bathoorn stopt aan einde seizoen bij SGHA

Clubnieuws
Sander Bathoorn
16 februari 2019
Sander Bathoorn stopt aan einde seizoen bij SGHA

SGHA HeerenveenAan het einde van het seizoen stopt Sander Bathoorn als hoofdtrainer van SGHA Heren 1. Hij heeft dan in de afgelopen vijf jaar, vier jaar de Heerenveense heren onder zijn hoede gehad. De jaren ervoor was hij ook actief bij SGHA, maar toen bij de damesselectie.

SGHA heeft de afgelopen jaren goede resultaten behaald, vijfde en zesde in de Eerste Klasse met een hoog puntenaantal. Met de dames is Bathoorn naar de Eerste Klasse gepromoveerd. Dit seizoen zijn de resultaten een stuk minder goed en staat de ploeg op een degradatieplek.

“De definitieve beslissing om te stoppen aan het einde van het seizoen vond ik een lastige, maar is in goed overleg met de club gegaan,” aldus Bathoorn. “Vooral omdat SGHA ook mijn cluppie is geworden en dat de club ook in mijn hart zit. Het is ook de club die mij de kans gegeven heeft om destijds op een hoger niveau te acteren. Daar ben ik SGHA ook dankbaar voor.”

“Het huidige seizoen is een seizoen waarvan we vooraf wisten dat het zwaar zou zijn,” vervolgt hij. “Waar ik trots op ben is dat een aantal jeugdspelers dit jaar is doorgebroken. Dit is ook één van de doelstellingen. Ik ben ook blij met de samenwerking binnen de staf en spelersgroep. Met elkaar hebben we prima resultaten bereikt. SGHA staat daarmee op de kaart en dat is een groot compliment voor de spelersgroep. Wat ook een compliment voor de groep is, is dat dit sfeer dit seizoen prima is, ondanks de resultaten. Dat zegt wel iets over deze club. Ik heb nog geen idee wat ik komend seizoen ga doen, belangrijkste is om dit seizoen zo goed mogelijk samen met de spelers en staf af te sluiten, daarna zien we wel weer verder.”

Voorzitter Onnojens van der Werf: “SGHA heren zullen komend jaar een stap terug doen naar de Tweede Klasse. Op dit moment past dit niveau ook beter bij de groep ondanks dat er zeer hard gewerkt wordt. Sander heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de continue groei van onze spelers in het water en aan onze club. Hij heeft de goede trend ingezet door binnen de selectie te focussen op de jeugd en de talentvolle jeugd met de meer ervaren spelers te laten sparren in plaats van de focus te leggen op de ervaren spelers. Deze trend van meer focussen op de jeugd zullen we ook gaan doorzetten de komende jaren.

De komende periode gaan wij op zoek naar een passende invulling voor het vertrek van Sander. We gaan kijken naar een invulling die past bij het huidige ambitieniveau, de toekomst en de selectie voor komend jaar en de focus op de jeugd. Wij danken Sander voor zijn inzet en gedrevenheid en zien hem graag terug. Wij kijken terug op een mooie samenwerking met Sander en wie weet wat de toekomst brengt.”

Bron: Persbericht SGHA Waterpolo

Beeld:
Sander Bathoorn | SGHA
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,135