SVH blijft actief op spelersmarkt

Clubnieuws
Yannick van den Burg maakt de overstap naar SVH Waterpolo
11 juni 2019
SVH blijft actief op spelersmarkt

ZVL-1886-speler Yannick van den Burg maakt de overstap naar SVH Waterpolo. De 23-jarige midvoor zal de komende twee jaar spelen voor de Rotterdamse vereniging. Als jeugdproduct van ZPB maakte Van den Burg in 2016 de finale om het landskampioenschap mee. Vorige zomer verruilde hij ZPB voor ZVL uit Leiden, en ook met deze ploeg drong hij vorige maand door tot de finalereeks van de play-offs. Eerder versterkte SVH zich al met o.a. international Milos Filipovic.

Coach Tim van Gulik over de aanwinst: "Yannick is in onze ogen een jongen met een enorme Rotterdamse vechtersmentaliteit. Hij blijft knokken voor zijn positie en geeft niet op tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken”.

Naast Yannick van den Burg keren tevens twee oudgedienden terug in de Wilgenring. Fabian van den Berg komt over van WZK uit Wassenaar. Na SVH al op jonge leeftijd te hebben verlaten om in Barendrecht te gaan spelen, won Fabian de afgelopen jaren bij WZK onder meer de ManMeer!-Cup. Een terugkeer op het oude nest biedt hem de gezochte sportieve uitdaging. Met zijn snelheid, goede basistechniek en scorend vermogen zal Fabian voor zijn kansen gaan binnen de herenselectie.

Milovan Colic komt terug van Het Y (Amsterdam), waar hij wel als coach aanblijft. Milovan kwam begin dit decennium vanuit Servië naar Rotterdam. In de jaren die volgden bleek hij op meerdere vlakken binnen de vereniging van absolute toegevoegde waarde. Vanuit zijn enthousiasme voor de visie en plannen van SVH, zal de komende periode worden benut gezamenlijk een passende rol te vinden.

Aanstaand voorzitter Peter Versluis is uitermate trots: “Yannick is iemand die ook buiten het water perfect bij SVH past. Daarnaast vinden wij het als vereniging een mooi signaal dat jongens als Fabian en Milovan terugkeren op het oude nest. De mannen zullen met open armen worden ontvangen.”

Bron: SVH

Beeld:
Ook Yannick van den Burg maakt de overstap naar SVH Waterpolo
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
1,405
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,219