SVH weer actief op spelersmarkt

Clubnieuws
Cas Westerwoudt naar SVH
01 juli 2019
SVH weer actief op spelersmarkt

De komende seizoenen zal Cas Westerwoudt (23) uitkomen voor SVH Waterpolo. Op een seizoen als professional bij het Spaanse St. Andreu na, was Westerwoudt de afgelopen jaren een vaste waarde binnen het team van GZC Donk.

SVH Waterpolo tracht de komende seizoenen met een herkenbaar overwegend Rotterdams team door te groeien naar stabiele Eredivisionist. Vanuit deze visie zullen ook de in Rotterdam woonachtige voormalig jeugdinternationals Frank Bot (24) en Rick Vermeulen (23) overkomen van streekgenoot ZPB. Vermeulen zal pas in januari aansluiten, direct na een studieperiode in Canada.

“Ik voorzie voor Cas een belangrijke rol binnen ons team, zijn kwaliteiten komen vooral tot zijn recht op de midachter- en midvoorpositie”, aldus coach Tim van Gulik. “Daarnaast geeft de multi-inzetbaarheid van Frank en Rick ons meer opties. Frank ken ik al sinds hij destijds als groot talent aansloot bij de selectie van ZVVS en past qua persoonlijkheid perfect in deze groep. Voor Rick zie ik een mooie rol weggelegd op de rechterflank, in combinatie met de tevens linkshandige Milos Filipovic. Met zijn schot en aanvallende rust voorspel ik een mooie wisselwerking tussen die twee.”

Tot slot zal ook Darko Jovanovic (19) zich aansluiten bij de selectie van SVH Waterpolo. De voormalig Nederlands jeugdinternational komt na een periode in de opleidingsploeg van Partizan Belgrado terug naar Nederland.

Voorzitter Peter Versluis: “Uit het feit dat Cas, Frank, Rick en Darko deze stap maken, spreekt vertrouwen in de ambitie van onze vereniging. Stap voor stap zullen we de weg omhoog vinden, zonder onze prachtige clubcultuur uit het oog te verliezen.”

SVH was eerder ook al actief op de spelersmarkt.

Bron: SVH

Beeld:
Cas Westerwoudt naar SVH | Archieffoto Beeldboot/ Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

17 januari 2023
Het is nieuws waarvan de wenkbrauwen misschien even fronsen: waterpoloclub Polar Bears uit Ede bewijst dit weekend de la…
1,719
08 november 2022
Afgelopen zaterdag organiseerde SVH een mooie actie tijdens de topper in de eerste klasse tussen de SVH en MNC Dordrecht…
1,229