Tom Nederend na 10 jaar terug in Bodegraven

Clubnieuws
Tom Nederend
26 mei 2020
Tom Nederend na 10 jaar terug in Bodegraven

Na 10 seizoenen bij ZVL-1886 (voorheen De Zijl) keert Tom Nederend (31) terug naar de plek waar het ooit allemaal begon: BZ&PC Bodegraven. De topschutter vindt dit hét juiste moment voor een terugkeer.

 

Nederend doorliep de gehele jeugdopleiding van BZ&PC en verruilde - na twee seizoenen in de hoofdmacht van BZ&PC te hebben gespeeld – de Bodegraafse wateren voor het toenmalige De Zijl. Een logische stap destijds naar het allerhoogste niveau van Nederland.

 

In de Eredivisie (toen nog hoofdklasse) maakte de huidig inwoner van Oegstgeest furore door zijn palmares jaar na jaar uit te breiden. Nederend speelde finales om de Nederlandse beker, het landskampioenschap en de Supercup. Ook kwam hij uit in de LEN-Throphy in Georgië. De steunpilaar van de Leidse eredivisionist deed altijd mee in de play-offs voor het landskampioenschap en bereikte de afgelopen jaren steevast de halve finales.

 

De Leidse topscorer (vier keer behoorde hij tot de top-10 beste schutters van Nederland) speelde al vaker met de gedachte om terug te keren. "Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad in Leiden, maar zeker de laatste jaren is er geregeld contact geweest over een eventuele terugkeer. Ik wilde alleen heel graag een nationale prijs pakken en dat stimuleerde me door te gaan. Nu is dát net niet gelukt, maar ik kan terugkijken op een fantastische tijd bij ZVL-1886. Een club die qua cultuur best op BZ&PC lijkt."

 

Nederend over zijn overstap: "BZ&PC heeft een leuke, talentvolle ploeg die de aansluiting met de top van de eerste klasse gevonden heeft. Ik hoop dat ik met mijn ervaring net dat beetje extra kan toevoegen om echt voor de bovenste plekken mee te spelen. En dat in een prachtig nieuw zwembad. Je begrijpt, dit voelde als hét moment om terug te keren bij de club waar ik ben opgegroeid."

 

De Bodegravers werkten zich langzaam maar zeker terug naar de top van Nederland. Na de promotie afgelopen seizoen eindigde de Bodegravers op de vierde plek in de eerste klasse.

 

Herman van Tongerloo (trainer/coach herenselectie), de trainer onder wie Nederend zijn debuut in de Bodegraafse hoofdmacht maakte, is verheugd: "De komst van Tom terug op het oude nest is een mooie toevoeging aan de selectie. In de afgelopen drie jaar hebben we de weg terug naar boven ingezet, volgend seizoen zetten we met de komst van Tom de volgende stap en willen we om de bovenste plaatsen meedoen."

 

Bron: Persbericht BZ&PC 

Beeld:
Foto: BZ&PC
LEES MEER OVER
1,217

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
1,042
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,177