Trainer Ton Kloosterman terug naar SG WZC

Clubnieuws
Trainer Ton Kloosterman terug naar SG WZC Waterpolo Zoetermeer
Trainer Ton Kloosterman terug naar SG WZC

Logo SG WZC Waterpolo Zoetermeer.pngDe damesselectie van eersteklasser SG WZC Zoetermeer heeft vanaf volgend seizoen een nieuwe trainer/coach. Ton Kloosterman neemt het stokje over van Kees Brits. Kloosterman is geen onbekende in Zoetermeer. Van 2011 tot 2016 was hij al eens een periode van vijf seizoenen verbonden aan de club.

Ambitieuze plannen

“Na mijn vertrek in de zomer van 2016 heb ik altijd contact gehouden met WZC”, laat Kloosterman weten. “Vanaf de winterstop hebben we verschillende gesprekken gevoerd om te kijken of een terugkeer erin zou zitten. We hebben natuurlijk ook teruggekeken, maar voornamelijk gesproken over een mogelijk toekomstige samenwerking. De vereniging heeft mooie plannen die aansluiten op mijn ambitie.”

Nieuwe uitdaging

“De afgelopen drie jaar heb ik met heel veel plezier bij BZ&PC in Bodegraven aan de badrand gestaan. Ik kijk terug op een fantastische tijd, maar toen ik voor mezelf nadacht over een vierde jaar in Bodegraven, voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.”

Verder bloeien

WZC heeft ambitieuze plannen waar ik actief mijn steentje aan bij wil dragen”, vervolgt Kloosterman. Ik heb zin om samen met al die enthousiaste vrijwilligers de club verder te laten bloeien. Zonder doelen is het lastig scoren, dus we zullen met elkaar nieuwe doelen stellen. Hoe dat er in het nieuwe seizoen precies uit zal zien, zal de komende maanden verder uitgewerkt worden. Mijn hoofdtaak wordt het trainen van de damesselectie en het coachen van Dames 1. Daarnaast zal ik ook de andere damesteams volgen. In samenwerking met de hoofdtrainer jeugd zal ook de jeugd veel aandacht krijgen. Zij zijn de toekomst van de vereniging. Verschillende speelsters uit andere meisjes- en damesteams sluiten nu aan bij de selectie. Een goede zaak. Het kan nooit kwaad als er nieuwe speelsters aan de poort van de selectie rammelen. Progressie boek je ook door verandering.”

Open Trainingen, dat is wel wat voor mei!

SG WZC staat open voor versterkingen. Kloosterman zal vanaf 6 mei tot eind juni elke donderdag (behalve 30 mei Hemelvaartsdag) van 21.00 tot 22.30 uur Open Trainingen in zwembad De Veur in Zoetermeer leiden. Deze trainingen staan in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Speelsters met ambitie om volgend seizoen in de selectie van eersteklasser SG WZC te spelen krijgen de kans om zichzelf in de kijker te spelen. Het zijn Open Trainingen. Juist ook ambitieuze speelsters van buitenaf zijn meer dan welkom.Genieten

“Met enthousiasme, 100% inzet en genieten van wat we doen, hoop ik op een nieuwe, succesvolle Zoetermeer-periode”, besluit hij.

Persbericht: SG WZC Waterpolo Zoetermeer

Beeld:
Kloosterman tijdens zijn eerdere periode bij SG WZC | OttenZien Fotografie, Olaf Otten
LEES MEER OVER
1,497

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…