Waterpolospeelster Noa de Vries naar Scentesi VK In Hongarije

Clubnieuws
23 augustus 2021
Waterpolospeelster Noa de Vries naar Scentesi VK In Hongarije

De Nijverdalse Dames 1 speelster van Het Ravijn verruilt voorlopig voor één seizoen Nijverdal voor het Hongaarse Scentes, waar ze een éénjarig contract is aangegaan met Scentesi VK.

 

De Vries kwam via Jong Oranje in contact met de Hongaarse topclub. Noa de Vries is opgegroeid bij de Nijverdalse eredivisieclub, waar ze vanaf de pupillen alle geledingen binnen de club heeft doorlopen en waar ze wist uit te groeien tot een dragende speelster die haar waarde heeft laten zien in de Eredivisiecompetitie bij de hoofdmacht van Het Ravijn.

Noa de Vries neemt eerst deel aan de Europese Jeugdkampioenschappen met  Jong Oranje meisjes 0.17 in Šibenik Kroatië. Dit toernooi gaat aanstaande zondag 22 augustus van start. Ook maakt zij nog deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje tot 21 jaar. Deze groep speelt medio oktober een wereld kampioenschap in Israël.

 

Het is bekend dat de Hongaarse competitie geldt als één van de zwaarste competities van de wereld. Zij zal gemiddeld twee topwedstrijden per week spelen. Met het jeugd team onder de twintig en met het senioren team. Noa zal haar waterpolo loopbaan in Hongarije combineren met haar opleiding marketing en communicatie in Nijmegen.

Het Ravijn is er trots op dat al weer een eigen opgeleide Ravijn speelster gaat spelen in een internationale competitie. De club wenst haar veel succes en zal haar blijven volgen het komend jaar.

Beeld:
Het Ravijn

Reacties

Lees ook

20 oktober 2021
In waterpolomagazine ManMeer! plaatsen we regelmatig een portret van een krasse knar; een echte veteraan die nog steeds…
03 oktober 2021
Bij winst op het nog puntloze ASC Duisburg was UZSC geplaatst voor de volgende ronde. Het werd echter een ruime nederlaa…
1,301