Wolswinkel naar Spanje, Roels en Aanstoot naar Polar Bears

Clubnieuws
24 augustus 2018
Wolswinkel naar Spanje, Roels en Aanstoot naar Polar Bears

Guus Wolswinkel speelt komend seizoen voor CN Catalunya in Barcelona. De 20-jarige schutter van Polar Bears kiest voor een avontuur in de Spaanse Primera Division om zo zijn kansen voor een selectie in Oranje te vergroten. De Edenaren anticipeerden voor de zomer al op het vertrek van de neo-international met de komst van de Jong Oranje-spelers Sander Roels (van ZVL-1886) en Jorrit Aanstoot (Het Ravijn).

De overstap van Guus Wolswinkel naar Catalunya past in het beleid van bondscoach Robin van Galen die sinds 2014 met een aantal clubs in Barcelona een samenwerkingsverband heeft op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Op deze manier krijgen talentvolle internationals een kans om in een professioneel klimaat fulltime met topwaterpolo bezig te zijn. Wolswinkel debuteerde eerder dit jaar in Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Litouwen..

Roels en Aanstoot

Polar Bears betreurt het vertrek van Wolswinkel, die drie jaar geleden PSV Eindhoven verruilde voor de Edese club, maar gunt hem de ‘buitenlandse transfer’ van harte. Technisch coördinator Rob van de Blaak: “We vinden het jammer dat Guus weg gaat, want hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de topspelers van Polar Bears. Daarnaast gaf hij ook training aan de jeugd, dus het is op meerdere fronten een aderlating. Maar Guus’ ambitie om naar het buitenland te gaan was al langer bij ons bekend. We wensen hem dan ook alle succes toe in Barcelona!”

Tegenover het vertrek van Wolswinkel staat de komst van twee Jong Oranje-talenten. Sander Roels (19) speelde afgelopen jaren voor De Zijl (nu ZVL-1886) en daarvoor bij GZC Donk. “Ik zie Polar Bears als een club waar men veel aandacht geeft aan het opleiden van jeugdspelers die ook daadwerkelijk kansen krijgen in het eerste team. Polar Bears heeft momenteel een jong en ambitieus team dat nu al meedraait in de top van de Eredivisie. Ik verwacht me in Ede verder te kunnen ontwikkelen en hoop een steentje bij te kunnen dragen aan het winnen van prijzen”, aldus Roels, die komend week samen met twee andere spelers van Polar Bears – keeper Thijs Stroomberg en Rick Meijer – met Jong Oranje deelneemt aan het Europees Jeugd Kampioenschap onder de 19 jaar in Minsk (Wit-Rusland).

Ook Jorrit Aanstoot (18) koos voor Polar Bears vanwege de kansen die talenten krijgen. “Ik wil mezelf continu verbeteren en werken aan mijn zwakke punten. Ik denk dat ik daarvoor bij Polar Bears op de juiste plek zit, mede gezien de groei die andere jongere spelers hebben doorgemaakt in Ede en de leeftijdsopbouw van de huidige selectie”, motiveert Aanstoot, die werd geselecteerd voor de Waterpolo Academie in Eindhoven, waar een groep talenten hun school of studie gaan combineren met acht á negen gezamenlijke trainingen onder leiding van jeugdbondscoach Harry van der Meer. Naast Jorrit Aanstoot werd ook Kas te Riele van Polar Bears geselecteerd voor de academie. Zij zullen dus alleen vrijdagavond met de selectie van de Beren meetrainen en in het weekend spelen.

(Bron: persbericht Polar Bears) 

 

Beeld:

Reacties

Lees ook

21 november 2021
ZVL-1886 Center sloot zondag de Euro League in Rome af met een 10-11 nederlaag tegen CE Mediterrani. “Het is een enorm w…
20 november 2021
De zaterdag is teleurstellend verlopen voor ZVL-1886 Center. Ferencvaros (13-7) en Lille (9-13) waren te sterk. Na deze…
1,105