ZV Haerlem kampioen zonder promotie naar de Eredivisie

Clubnieuws
ZV Haerlem kampioen zonder promotie naar de Eredivisie

De vrouwen van ZV Haerlem zijn kampioen geworden in de eerste klasse. Normaal gesproken geeft dat recht op promotie naar de Eredivisie. Na overleg tussen de KNZB, WFN en de club uit Haarlem is echter al voor het einde van de play-offs van Eredivisie besloten om daarvan af te zien. De play-outs en de promotie/degradatie wedstrijd in de Eredivisie/eerste klasse zijn daarmee komen te vervallen.

ZV Haerlem-coach Hans Blikslager (foto boven), die afscheid neemt van het team, licht toe: “We hebben echt een mooi jaar gedraaid en ik heb met heel veel plezier met deze groep gewerkt. Ze hebben enorme stappen gemaakt door hard werken. Toch denk ik dat de club nog niet toe is aan het niveau van de Eredivisie. Zelf wil ik me toe gaan leggen op het scheidsrechteren”, aldus de oud-international.

Het laatste duel van 8 april tegen PSV (11-4 winst) deed er niet meer toe. Een week eerder knalden de champagnekurken al in zwembad De Planeet. Toen werd in een ware thriller met 11-10 gewonnen van naaste concurrent Z&PC De Gouwe. “Dat was echte spanning. We moesten winnen voor het kampioenschap. Bij verlies hadden we het niet in eigen hand en bij een gelijkspel hadden we in de laatste wedstrijd minimaal een punt nodig. Gelukkig werkten we een 6-9 achterstand halverwege de derde periode weg en stelden we het kampioenschap veilig.”

De ontlading was dan ook groot na afloop. Een gevoel dat de speelsters zelf nog vaak mee willen maken. Dat zal dus niet een stapje hoger worden geprobeerd. “We willen niet elke week het bad uitgespeeld worden.” 

LEES MEER OVER

Lees ook

Beste waterpololiefhebbers,In de eerste divisie van de Nederlandse dames competitie speelt het jonge team van ZPC AMERSF…
Tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo zaten de heren van ZV De Ham ZC zitten niet voor de tv. Ze waren afgelopen…