Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Karlijn Fokke namens ZPB | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie

De Eredivisie Dames gaat met twee koplopers de vierde speelronde in. Widex GZC Donk en Het Ravijn hebben na drie wedstrijden nog altijd de volle buit. Vlak daarachter volgen ZVL-1886 Tetteroo en UZSC met een achterstand van drie punten. ZVL had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Aanstaande zaterdag komen de twee elkaar tegen in Leiden.

De koplopers spelen allebei uit. GZC Donk gaat op bezoek bij ZPB H&L Productions. Blijdschap vorige week bij de Barendrechters, de 13-15 overwinning tegen SWOL 1894 was de eerste overwinning sinds het seizoen 2016-2017. Het Ravijn speelt tegen ZV De Zaan. De Zaankanters zijn teruggekeerd van hun loodzware en teleurstellende Europese campagne. De ploeg gaat nu op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. 

In Ede volgt de ontmoeting tussen Polar Bears en SWOL. Een weerzien tussen SWOL-coach Mieke van der Sloot en haar oude club. Met Polar Bears vierde Van der Sloot grote successen en stond ze ook als coach langs de kant, voordat ze de overstap maakte naar haar huidige club. SWOL staat momenteel achtste met één punt. Polar Bears behaalde nog geen enkel punt en staat onderaan. 

In Eindhoven volgt het duel tussen promovendi PSV en ZV De Ham. De Eindhovenaren zijn op zoek naar de eerste overwinning in de competitie. De aanstaande tegenstander heeft er dit seizoen al één te pakken en zal tegen PSV mikken op de tweede.

Eredivisie Heren
In de Eredivisie Heren vond afgelopen woensdag het inhaalduel plaats tussen Schuurman BZC en Polar Bears. De wedstrijd ging eerder niet door omdat de Edese club weigerde te spelen. De wedstrijd eindigde in 11-11. Beide ploegen komen zaterdag ook in actie. Schuurman BZC speelt in Leiden tegen ZVL, Polar Bears gaat op bezoek bij AZC.

Meest in het oog springende duel is die tussen Het Ravijn en GZC Donk. Beide ploegen maken tot nu toe een goede indruk en staan met twaalf punten uit vijf duels op een gedeelde tweede plek. De ploeg die wint blijft in het spoor van koploper UZSC. De Utrechters spelen een uitwedstrijd tegen PSV.

Ook voor SVH en De Ham volgt een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen knokten vorig seizoen om lijfsbehoud, dit jaar kennen ze beiden een goede start. De Ham staat op plek zes, SVH is achtste. Het is vooral zaak om punten tegen elkaar te halen. Hekkensluiter ZPB - nog zonder punten - ontvangt ZV De Zaan.

Woensdag 6 november
Schuurman BZC - Polar Bears 11-11
Periodestanden: 5-3, 2-4, 2-1, 2-3
Doelpuntenmakers BZC: Aleksandar Mitrovic 5, Youri Roolvink 2, Dynand Muller 2, Frank Groot Kormelink, Jeroen Rouwenhorst.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 4, Rick Meijer 2, Kas te Riele 2, Jorrit Aanstoot, Lars ten Broek, Sem de Wit.

Zaterdag 9 november

Eredivisie Dames
16.25 uur PSV - ZV De Ham (scheidsrechters Blikslager en Van Grimbergen)
17.40 uur ZVL-1886 Tetteroo - UZSC (scheidsrechters Van Neutegem en Van Slingerland)
17.45 uur Polar Bears - SWOL 1894 (scheidsrechters Van der Molen en De Boer)
18.10 uur ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk (scheidsrechters Gransjean en De Zwart)
19.35 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Van den Heuvel en Pool)

Eredivisie Heren
17.45 uur PSV - UZSC (scheidsrechters Smit en Reemnet)
18.30 uur Het Ravijn - Widex GZC Donk (scheidsrechters Van Wanrooij en Van Zenderen)
19.00 uur SVH - ZV De Ham (scheidsrechters Nieuwenhuizen Schapers)
19.00 uur ZVL-1886 Tetteroo - Schuurman BZC (scheidsrechters  Nieuwkoop en Bijeman)
19.30 uur ZPB H&L Productions - ZV De Zaan (scheidsrechters Van der Loo en Van Beuningen)
19.30 uur AZC - Polar Bears (scheidsrechters Taylan en Bervoets)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Karlijn Fokke namens ZPB | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,161
De vrouwen van ZV De Zaan zijn zondag in Ede voor de negende keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. De plo…
1,405