Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Johan Aantjes | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie

Aan de vooravond van de zevende speelronde in de Eredivisie sijpelde het nieuws naar buiten dat koploper UZSC het vanaf nu doet zonder coach Róbert Munkácsy. De 35-jarige Hongaar werd door de Utrechtse club opzij gezet. Morgen wacht de ontmoeting met ZV De Ham, nummer acht op de ranglijst. Onduidelijk is nog wie er aan de kant zal staan. 

Net onder de Hammers staan Schuurman BZC en Polar Bears. BZC, de nummer negen, treedt aan tegen ZPB H&L Productions. Beide ploegen kenden vorige week een goede speelronde. BZC wist na vier wedstrijden zonder overwinning weer eens te winnen. ZPB speelde gelijk tegen ZV De Zaan en veroverde zijn eerste punt. 

Op de tiende plek in de ranglijst vinden we Polar Bears terug. Het gat tussen de Edese club en de top vier bedraagt nu zes punten. Aanstaande tegenstander Het Ravijn maakt deel uit van die top. Bij een overwinning in Ede zou Het Ravijn de beren een stevige tik kunnen toedienen. Wint Polar Bears, vinden ze aansluiting bij de middenmoot.

ger19101110399.jpg
Milos Filipovic keert zaterdag terug in Alphen a/d Rijn | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Een ander schuitje
In Gouda volgt de wedstrijd tussen Widex GZC Donk en ZVL-1886 Tetteroo. Beide clubs zitten op dit moment in een totaal ander schuitje. GZC Donk heeft na een slechte seizoenstart (bekeruitschakeling en 6-1 verlies De Zaan) de weg omhoog gevonden met vijf overwinningen op rij. ZVL – dat met twee overwinningen opende – heeft nu al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen. 

Terugkeer van SVH’ers Filipovic en van Gulik
Net boven de Leidenaren bivakkeren AZC en SVH, met allebei negen punten uit zes wedstrijden. Zaterdag ontmoeten ze elkaar in Alphen a/d Rijn. Een weerzien tussen SVH’ers Tim van Gulik (coach), Milan de Koff en Milos Filipovic met hun oude club. 

Tot slot een latertje in Eindhoven, waar ZV De Zaan op bezoek gaat bij PSV. Om 21.55 uur mag de ploeg van Johan Aantjes aantreden tegen de Eindhovenaren. De oud-bondscoach uitte daarover eerder zijn ongenoegen op Twitter

Eredivisie Dames
In de Eredivisie Dames volgen er zaterdag vijf wedstrijden en één bekerwedstrijd op zondag. Oorspronkelijk stonden er twee bekerwedstrijden gepland, alleen is UZSC – SWOL 1894 afgelast. SWOL heeft noodgedwongen moeten kiezen om niet op te gaan komen. De Zwolse ploeg kampt met een veelvoud aan blessures, waaronder de keepsters, en moet al een beroep doen op speelsters van het derde team. Daardoor gaat de volgende bekerwedstrijd tegen ZPB ook niet door. Zaterdag speelt SWOL wel. Dan komt de ploeg in actie tegen ZVL.

Eerste nederlaag van het seizoen
Voor UZSC wacht zaterdag Het Ravijn. Beide ploegen verloren vorige week hun eerste duels. De Utrechtse ploeg ging met 10-8 onderuit tegen ZVL. Ravijn verloor met 12-8 van ZV De Zaan. De Zaanse ploeg lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Na twee nederlagen boekten de Zaankanters twee zeges op rij. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen PSV. Bij winst ligt de derde plek in het verschiet.

ger1905111329.jpg
Isabella van Toorn (rechts) en Laura Schinkel in de finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

GZC Donk – Polar Bears: kaarten liggen nu anders
In Gouda volgt de herhaling van de play-off finale van vorig jaar tussen GZC Donk en Polar Bears. Dit seizoen liggen de kaarten anders. GZC Donk is de ongeslagen koploper, Polar Bears veroverde vorige week pas de eerste punten. Tijdens de Supercup vloog de Goudse ploeg al over de berinnen heen. Met de internationals aan beide kanten in de gelederen werd het 19-7.

Tot slot spelen in Krommenie De Ham en ZPB tegen elkaar. Beide ploegen kunnen goede stap omhoog zetten. Tot dusver verzamelden ze allebei drie punten. De bekerwedstrijd op zondag gaat tussen ZVL en PSV. 

Zaterdag 16 november

Eredivisie Heren
18.00 uur Polar Bears - Het Ravijn (scheidsrechters Bijeman en Dutilh)
19.30 uur Schuurman BZC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Bervoets)
19.35 uur Widex GZC Donk - ZVL-1886 Tetteroo (scheidsrechters Taylan en Van den Heuvel)
20.00 uur AZC – SVH (scheidsrechters De Jong en Gransjean)
20.15 uur UZSC - ZV De Ham (scheidsrechters Zwart en Pool)
21.55 uur PSV - ZV De Zaan (scheidsrechters Schapers en Evers)

Eredivisie Dames
17.30 uur UZSC - Het Ravijn (scheidsrechters Van der Molen en Reemnet)
18.10 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Van Wanrooij en Hinds)
19.00 uur ZV De Ham - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Dijkstra en Van Zenderen)
19.15 uur SWOL 1894 - ZVL-1886 Tetteroo (scheidsrechters Van Grimbergen en Van der Loo)
20.35 uur PSV - ZV De Zaan (scheidsrechters Trijsburg en Nieuwkoop)

KNZB-Beker Dames
15.15 uur ZVL-1886 Tetteroo – PSV (scheidsrechters Reemnet en Weterings)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Johan Aantjes | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,375
Een persbericht van ZVL-1886Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jaco…