Barry Wittenbernds keert terug bij Schuurman BZC

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Archief: Barry Wittenbernds | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Barry Wittenbernds keert terug bij Schuurman BZC

In een periode van afwachten hoe de competitie er komend jaar uit gaat zien door de corona-maatregelen, heeft Schuurman BZC niet stilgezeten.

Schuurman BZC is druk bezig geweest om de jeugdopleiding een boost te geven. Er is een verbeterd beleid geschreven waarin de ontwikkeling en doorstroming van de jeugd centraal staat. Beleidsontwikkelaars en trainers Joep Lankwarden, Ati Beunk, Floor Kelly, Frank Groot Kormelinck en Youri Roolvink zijn blij dat ook Barry Wittenbernds terugkeert en  aan de slag gaat in de jeugd eredivisie. Het streven om één van de beste waterpolo-opleidingen van Oost-Nederland aan te bieden, krijgt steeds meer vorm.

Ze zijn verheugd om te melden dat komend seizoen er 2 jeugdteams in de eredivisie te vinden zijn. De leeftijden van onder de 15 jaar en onder de 17 jaar.

Een eigen onder de 15 team in de eredivisie is een unicum voor BZC. Nog nooit eerder wist Schuurman BZC een team van deze leeftijdscategorie in te schrijven in de eredivisie. Met Barry is er extra ervaring en kennis aan het opleidingsplan toegevoegd. ‘’Mede door zijn komst en de goede lichting spelers kunnen we al meerdere stappen maken vanuit ons plan dan verwacht. Dit geeft vertrouwen, want jeugd heeft de toekomst.’’ aldus H1-speler Youri Roolvink.

Met Wittenbernds heeft BZC de jeugdstaf zo goed als compleet, al hopen ze nog enkele trainers er aan toe te kunnen voegen. Komende periode staat in het teken van gesprekken voeren en het presenteren van het jeugdplan.

Bron: Persbericht Schuurman BZC

Beeld:
Archief: Barry Wittenbernds | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
1,776

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…