Herenselectie ZV de Zaan breidt uit met nog een Kroaat

Eredivisie Heren, Clubnieuws
19 september 2018
Herenselectie ZV de Zaan breidt uit met nog een Kroaat

ZV de Zaan start aankomend waterpoloseizoen met nog een Kroatische speler in de gelederen. Luka Jovanović is een 23-jarige, linkshandige voormalig jeugd international die naast de eerder aangekondigde Kroaat Zvonimir Anđelić aan de herenselectie is toegevoegd. Jovanović speelt al sinds zijn jeugd op hoog niveau waterpolo. Hij doorliep de jeugdopleiding van de gerenommeerde waterpolovereniging Jug Dubrovnik, zat in de nationale (jeugd)selectie en won onder meer de Europa Cup met het nationale team.

Trainer/coach Johan Aantjes is erg blij met de huidige selectie: “Het is bijzonder dat we met dit team aan de start van het seizoen verschijnen. Behalve dat we een heel jong team hebben - de oudste speler is nog maar 26 jaar - ligt er tegelijkertijd een bak met ervaring in het water. Met de toevoeging van Luka hebben we er een enorm ervaren en sterke speler bij. En dat hij ook nog eens linkshandig is, is een ware troef. We hebben veel talent in de ploeg en met deze jongens erbij gaan we dit talent optimaal benutten.” 

Heren 1 is afgelopen seizoen naar de Eredivisie gepromoveerd. ZV de Zaan start 29 september met de eerste Eredivisie-competitiewedstrijd tegen SVH Rotterdam in Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd is op 13 oktober tegen het Edese Polar Bears. Doelstelling is een plaats bij de top acht om daarmee ook play-offs af te dwingen.

Bron: Persbericht ZV De Zaan

Beeld:
LEES MEER OVER
1,353

Reacties

Lees ook

15 januari 2022
Het had een complete herstart van de Eredivisie moeten zijn, maar Corona gooide flink roet in het eten. Van de twaalf ge…
2,046
13 januari 2022
Komend weekend wordt de Eredivisie hervat, maar corona speelt de clubs alweer behoorlijk parten. De omikronvariant giert…
1,604