Herenselectie ZVL-1886 start seizoen met kwartet trainers

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Herenselectie ZVL-1886 start seizoen met kwartet trainers
Herenselectie ZVL-1886 start seizoen met kwartet trainers

Rob Schouten (72), Niels Joor (45), Otto Kolling (51) en Johan Kluivers (51) zijn dit seizoen verantwoordelijk voor de herenselectie van ZVL-1886. Schouten en Joor zullen zich hoofdzakelijk richten op de Leidse hoofdmacht, Kolling en Kluivers nemen het tweede team onder hun hoede. De competitie start aanstaande zaterdag voor het eerste team met een thuiswedstrijd tegen Het Ravijn. 

Rob Schouten (foto boven) nam de voorbereiding op het seizoen en het coachen van de Supercup (13-7 verlies van AZC) voor zijn rekening en voelt zich voor de rest van het seizoen gesterkt door de andere drie clubprominenten. Gerard van Gent, voorzitter van de waterpolocommissie: "We zijn heel erg blij dat deze vier clubmannen - ondanks hun drukke schema's - willen inspringen. Ze kennen de club als geen ander en staan te popelen om met deze talentvolle groep een mooi seizoen te draaien."

Niels Joor is jarenlang speler van De Zijl geweest en coachte de eredivisieploeg al van 2013 tot 2016. "Het was even passen en meten met de agenda. Heel veel rek zit daar niet in met een fulltime baan, een gezin en mijn jawoord om een meisjes jeugdteam te trainen en coachen. Met wat schuifwerk en met de hulp van de drie andere mannen is het toch gelukt. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in; er rammelt veel talent op de deur en daarnaast hebben we ijzersterke ervaren spelers. Die combinatie belooft wat."

Beeld:
Beeldboot/ Gertjan Kooij | Bron: ZVL-1886
LEES MEER OVER
1,730

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,198
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,663