International Bilal Gbadamassi terug bij Schuurman BZC

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Archiefbeeld Bilal Gbadamassi | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
International Bilal Gbadamassi terug bij Schuurman BZC

Midvoor Bilal Gbadamassi keert komend seizoen weer terug naar Nederland en zal uitkomen voor zijn oude club Schuurman BZC. Gbadamassi komt over van de Servische topclub Partizan Belgrado, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor speelde. Gbadamassi was vanwege het stilleggen van de Servische competitie vanwege corona alweer in zijn woonplaats Enschede. 

Naar verluidt kon Gbadamassi ook naar het Kroatische Jug Dubrovnik, maar kiest met de terugkeer naar Nederland voor zekerheid. De combinatie van spelen voor Schuurman BZC en daarnaast, in voorbereiding op het komende OKT in februari 2021, fulltime kunnen trainen met het Nederlands waterpolo team in Zeist, maakt dat het voor Gbadamassi geen stap terug is maar eerder een stap zijwaarts.

Klaas Zwaan, topsportcommissie Schuurman BZC, is zeer verheugd met de terugkeer van Gbadamassi. "Met de midvoor haalt Schuurman BZC een Europese topspeler met veel (internationale) ervaring in huis, die een welkome versterking is voor de selectie en een belangrijke bijdrage kan leveren in het behalen van de doelstellingen van  komend seizoen. Tevens heeft Bilal een positieve invloed op de gehele lijn van de herenselectie. Hij maakt teamgenoten beter en hij dient voor jeugdspelers als grote voorbeeld. Daar wordt de hele club beter van!"

Bron: Persbericht Schuurman BZC

Beeld:
Archiefbeeld Bilal Gbadamassi | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
2,053

Lees ook

In de mannen competitie won ZV De Zaan dit weekend met 16-10 van De Ham. Koploper GZC Donk maakte in het Groenhovenbad g…
1,443
Een nieuwe waterpolo Eredivisie speelronde staat weer voor de boeg, na de finaleronde van de ManMeer!-Cup, met een vol p…