Petar Ivosevic nieuwe hoofdcoach SVH

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Archiefbeeld | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
30 mei 2020
Petar Ivosevic nieuwe hoofdcoach SVH

Petar Ivosevic zal komend seizoen de herenselectie van SVH onder zijn hoede nemen. De 32-jarige Serviër, woonachtig in Den Haag, zal zich richten op de verdere ontwikkeling van topwaterpolo binnen SVH. Naast zijn rol als coach van het eerste herenteam zal hij zich vanuit die rol ook nadrukkelijk bezighouden met talentontwikkeling binnen de vereniging.

Ivosevic begon zijn waterpolocarrière bij Partizan Belgrado, speelde bij verschillende andere clubs op de Balkan en won met Rode Ster Belgrado de Champions League. In 2017 kwam hij over naar Nederland om bij de Alphense buurman AZC te spelen, waar hij na een seizoen weer afscheid nam en stopte met waterpolo. 

In het kielzog van Ivosevic maakt Matthijs Haksteen de stap naar SVH. De 19-jarige jeugdinternational komt over van MNC Dordrecht. Haksteen speelde de afgelopen drie jaar met MNC in top van de Eerste Klasse en hoopt zich als speler verder te ontwikkelen in de Eredivisie.

Voorzitter Peter Versluis: “We zijn erg blij met de komst van Petar en de schat aan ervaring die hij meebrengt. Na een aantal zeer interessante en enthousiaste gesprekken hebben we met Petar de coach gevonden om ons in de volgende fase te begeleiden, en zijn we ervan overtuigd dat hij goed past bij onze clubcultuur. Met verder de ondersteuning van de drie internationals in onze selectie (Milan de Koff, Milos Filipovic en Jesse Nispeling) is het dit jaar de bedoeling dat een aantal jongens uit eigen kweek de aansluiting vinden bij de ploeg die strijdt voor een goede klassering in de Nederlandse Eredivisie. De komst van Matthijs geeft ons meer opties, en ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn enorme motivatie het komende seizoen mooie stappen kan maken in zijn ontwikkeling. We kijken met vertrouwen uit naar komend seizoen.”

Over de voorganger van Petar, Marco Booij, heeft Versluis het volgende toe te voegen: "Marco gaf tijdig aan geen derde jaar aan twee intensieve jaren van samenwerking toe te willen voegen. Uit die periode blijft vooral bij hoe hij zijn ploeg klaarstoomde voor een wonderlijk playouts-avontuur dat we nooit meer zullen vergeten. We zijn Marco enorm dankbaar voor een heel prettige samenwerking.”

Bron: Persbericht SVH.

Beeld:
Archiefbeeld | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
1,177

Reacties

Lees ook

14 juli 2021
Zeno Reuten (58) wordt per 1 augustus 2021 de nieuwe trainer-coach van de herenselectie van Het Ravijn. Hij volgt Ron Lo…
08 juli 2021
Tim van Gulik is de nieuwe hoofdcoach van AZC Alphen waterpolo. Geen onbekende voor de Alphenaren, immers de boomlange V…
1,118