Sam van den Burg keert terug bij ZPB

Eredivisie Heren, Clubnieuws
28 april 2022
Sam van den Burg keert terug bij ZPB

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Sam van den Burg (24). Na de eerdere toezeggingen van Fabian van Niekerk en Jeroen Willemsen, die overkomen van Waterpolo Den Haag zal ook Sam van den Burg volgend jaar het team uit Barendrecht komen versterken. De Barendrechter keert hiermee terug bij de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot en zijn eerste stappen maakte in de Eredivisie, met als afsluiting de finale om het kampioenschap in 2016. Na een eerste periode van twee jaar bij CE Mediterrani, vier jaar bij topclub CN Barcelona en langere tijd als international actief te zijn geweest, verruilt hij de Spaanse Primera Division komend seizoen voor de Nederlandse Eredivisie. Met CN Barcelona bereikte hij dit jaar opnieuw de finale om de landstitel tegen het al jaren ongenaakbare Barceloneta en was hij Europees actief in de Len Euro Cup met een halve finaleplaats als resultaat.

"Voor de club ZPB is het een geweldig moment dat wij Sam opnieuw in de armen mogen sluiten na zijn buitenlandse avontuur", aldus René Lagerburg namens de topsportcommissie van ZPB. "Zijn kwaliteiten, enorme ervaring in zowel Spanje als bij het Nederlands team en het feit dat hij een echte ZPB 'er is, maken hem voor onze club de ideale versterking. We denken dat hij naast zijn toegevoegde waarde als speler ook van waarde kan zijn met zijn ervaring voor onze huidige spelersgroep en onze opkomende jeugd. De talentvolle lichtingen, de BJ1 staat bijvoorbeeld bovenaan in de Eredivisie B competitie, willen wij met de komst van Sam verder stimuleren in hun ontwikkeling." 

"Vanuit een moeilijke situatie, die drie jaar geleden resulteerde in het vertrek van een groot aantal heren 1 spelers, hebben veel mensen de schouders eronder gezet om ZPB terug te brengen waar het hoort. De spelersgroep met destijds vervroegd doorgeschoven (jeugd)spelers, sponsors, staf, commissie- en bestuursleden hebben er samen voor gezorgd dat er na een aantal noodzakelijke buitenlandse versterkingen en de komst van verschillende Nederlandse versterkingen, zoals voormalig jeugdlid Maurice Dentro en de teruggekeerde Ton van der Velden en Jari Krijgsman, inmiddels een goede Nederlandse kern staat. Het doel is om de blik structureel naar boven te gaan richten in de komende jaren."

Bron: ZPB H&L Productions

Beeld:
Sam van den Burg (ZPB H&L Productions)
LEES MEER OVER
2,018

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,406
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…