Vier versterkingen voor mannen ZVL-1886 Tetteroo

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Gergo Marnitz
20 mei 2020
Vier versterkingen voor mannen ZVL-1886 Tetteroo

Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen de waterpolomannen van ZVL-1886 Tetteroo versterken. Met een talentvolle Nederlandse keeper, een ervaren Italiaanse allrounder, een geroutineerde Hongaarse schutter en een sterke midvoor uit eveneens Hongarije wil de Leidse ploeg zich weer mengen met de top van Nederland.

ZVL-1886 speelde zich de afgelopen vier jaar structureel bij de beste vier ploegen van Nederland, met een finale om het landskampioenschap, een bekerfinale en een wedstrijd om de Supercup als absolute hoogtepunten. De kern van die succesploeg stopte voorafgaand aan het huidige coronaseizoen, waardoor een heel jonge ploeg overbleef dat zich knokte naar een achtste plek.

De ambitie voor zowel de mannen- als de vrouwenploeg reikt echter hoger en dus werd op de achtergrond hard gewerkt aan een gefundeerd topsportplan door Stichting Topwaterpolo Leiden (TWL) en het bestuur van ZVL-1886. Dat uit zich nu onder meer in verbeterde trainingsfaciliteiten en het aantrekken van een aantal (buitenlandse) spelers.

Marco Spee, voorzitter van TWL: "In het seizoen 2016-2017 hebben we de eerste stappen qua verdere professionalisering gezet met het aantrekken van de Hongaar Adam Maklari, gevolgd door de komst van routinier Roeland Spijker. Dat resulteerde direct in een aantal prachtige finales, maar nog niet in prijzen. Nu een groot aantal spelers als Maklari, Spijker, Esben Wansleeben, Thijs Versluis, Tim van der Meer, Tom Nederend en Omar Qachach van die ploeg weg zijn, is dit het moment om gericht door te pakken."

"We werken met een meerjarenplan, binden sponsoren voor langere tijd en hebben - net als de vereniging en onze sponsoren - veel ambitie. Essentieel daarbij is het versterken van het team, zonder daarbij de talentvolle jeugd en onze mooie verenigingscultuur in de weg te zitten. Sterker nog: we vragen van de aanwinsten nadrukkelijk om juist onze jeugd beter te maken en zullen ze intensief betrekken in de jeugdopleiding. Zo gaat het niet ten koste van, maar versterkt het juist elkaar. We zijn trots en dankbaar dat we zo kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van het topsportklimaat."

Gerard van Gent, voorzitter van de waterpolocommissie van ZVL-1886: "We zijn heel blij met de weg die we met TWL zijn ingeslagen. De afgelopen jaren hebben we de aansluiting met de Nederlandse top gevonden met een unieke groep Nederlandse mannen, nu pakken we door met een kwaliteitsimpuls om de huidige talentvolle selectie en de jeugdopleiding beter te maken. Op naar een mooi coronavrij seizoen."

Keeper Jelto Spijker komt over van Widex GZC Donk en doorliep alle Nederlandse jeugdselecties. De Italiaan Claudio Brancatello speelde afgelopen seizoen voor AZC en werd clubtopscorer met 48 doelpunten. De Hongaar Gergo Marnitz (foto boven) is de meest ervaren aanwinst: hij speelde negen interlands voor de nationale ploeg van Hongarije en voor topteams als Szolnok, Honved, Ferencvaros, Vasas, Debrecen en Montpellier. Simon Vogel komt over van topclub Vasas en speelde ook voor UVSE en Ferencvaros.

ZVL_Jelto.jpg
Jelto Spijker komt over van GZC Donk (foto: Beeldboot / Gertjan Kooij)

 

Bron: Persbericht ZVL-1886 Tetteroo

Beeld:
Foto boven: ZVL-1886
LEES MEER OVER
2,599

Reacties

Lees ook

19 december 2020
De kogel is door de kerk. Het hoogste niveau binnen het waterpolo maakt een herstart op 23 januari. Met het bekertoernoo…
2,882
16 december 2020
Hoewel de zwembaden als gevolg van de strenge lockdown weer dicht zijn, is er toch een reële kans dat de Eredivisie wate…