Waterpolo Den Haag en ZPC Amersfoort promoveren naar eredivisie

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Vanaf komend seizoen ook eredivisiewedstrijden in het Hofbad | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Waterpolo Den Haag en ZPC Amersfoort promoveren naar eredivisie

De mannen van Waterpolo Den Haag zijn gepromoveerd naar de eredivisie. Een unieke prestatie om, na vele jaren, weer de strijd aan te gaan met de topteams van Nederland. De KNZB heeft de nieuwe competitie-indeling bekend gemaakt op basis van de resultaten die waren behaald op het moment dat de competitie 2019-2020 werd stopgezet.

Voorzitter Vincent Wijsman van Waterpolo Den Haag beseft heel goed dat de afgebroken competities, een drama is voor de sport in het algemeen. De gezondheid van een ieder staat nu voorop. Zodra het zwembad Hofbad weer de deuren mag openen, kunnen we ons gaan voorbereiden op dit nieuwe avontuur. Het bijkomende succes is dat het tweede team, welke in kampioenspositie stond in de 1ste klasse, ook promoveert naar de Eredivisie voor reserve teams.  

Den Haag, als waterpolostad, stond hoog aangeschreven tot 15 jaar geleden. Met de komst van het Hofbad in 2013 en in samenwerking met een viertal Haagse waterpoloverenigingen, werd de terugkeer op landelijk niveau in het masterplan “Talentontwikkeling” vastgelegd. In het komende seizoen komen nu vier herenteams, een damesteam en  twee jeugdteams op landelijk niveau uit.  We kunnen hier spreken van een geslaagd masterplan, concludeert Wijsman.

Op de vraag of de bekercompetities nog worden uitgespeeld, is het wachten op de KNZB. De dames van Waterpolo Den Haag hebben zich al geplaatst voor de finale en de mannen hebben een reële kans, om de finale ook te spelen. Echter, de halve finale werd ook uit het programma gehaald. Wijsman ziet wel mogelijkheden om deze finale-wedstrijden rondom de herfstvakantie te spelen. Maar eerst onze schouders eronder, om dat verschrikkelijke coronavirus te beteugelen, zodat iedereen weer happy kan sporten.

Waterpolo Den Haag eindigde als tweede in de eerste klasse achter Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, dat dus ook promoveert naar de eredivisie. Daarmee bestaat de de competitie volgend seizoen uit veertien ploegen. 

Bron: Persbericht Waterpolo Den Haag.

Beeld:
Vanaf komend seizoen ook eredivisiewedstrijden in het Hofbad | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
1,248

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…