Wicher Diallo wordt damescoach bij ZPC Het Ravijn

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Wim Beunk Fotografie
Wicher Diallo wordt damescoach bij ZPC Het Ravijn

Aankomend seizoen zal Wicher Diallo het eerste damesteam van Het Ravijn onder zijn hoede nemen. Diallo was de afgelopen jaren als assistent onder trainer Jan Mensink verbonden aan het team en coachte daarnaast het tweede. 

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van Het Ravijn, is erg blij met de benoeming van Wicher Diallo als hoofdtrainer van het eerste damesteam. “Met de aanstelling van Wicher behouden we continuïteit, maar tegelijk wordt ook de noodzakelijke vernieuwing rond het team ingebracht. Het Ravijn zal de komende jaren geleidelijk een nieuw team moeten opbouwen, nu een aantal oudere speelsters een stap terug zal zetten. Wicher heeft de afgelopen jaren laten zien een ambitieuze coach te zijn. Hij is zeer gedreven, heeft in de top van het Nederlandse en internationale waterpolo kennis van zaken opgedaan en is communicatief sterk. Het tekent ook Het Ravijn als club dat hij daarbij ondersteuning krijgt van ervaren krachten als Tessa Stutterheim, Susan Veldhuis en Karin Kuipers, die gezamenlijk binnen de damesselectie een enorme ervaring meebrengen en ook het tweede team zullen coachen”. 

Ondanks zijn leeftijd (26) is Diallo een ervaren coach te noemen. Hij begon als trainer van de Regionale Waterpoloschool (RWPS) in de regio Oost en heeft bij Het Ravijn eerst twee jaar meisjes onder 17 jaar in de Eredivisie getraind, om vervolgens drie jaar bij de damesselectie als (assistent) trainer / coach aan het werk te gaan. Ook heeft Diallo de afgelopen vier jaar jeugdbondscoach Ilse Sindorf bij de meisjes onder 15 jaar ondersteund. In 2019 veroverde hij als assistent-coach op het EJK in Kirishi de vierde plek.
  
Speler
Diallo begon zijn waterpolocarrière als speler bij Schuurman BZC, waar hij het via de jeugdteams en herenselectie tot het Nederlands kampioenschap en deelname aan de Europese Champions League schopte. In zijn jeugdperiode heeft Wicher met Jong Oranje ook aan twee EJK’s deelgenomen. Na zijn overstap naar Nijverdal speelde Diallo met de heren van Het Ravijn nog twee finales om het Nederlands kampioenschap.

Bron: Persbericht ZPC Het Ravijn

Beeld:
Wim Beunk Fotografie
1,280

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…