ZV De Ham ZC neemt afscheid van coach Gianluca Sattolo

Eredivisie Heren, Clubnieuws
De Ham neemt afscheid van coach Gianluca Sattolo
ZV De Ham ZC neemt afscheid van coach Gianluca Sattolo

Gianluca Sattolo neemt aan het eind van dit seizoen afscheid van De Ham. De 33-jarige Sattolo, sinds enkele jaren ook keeperstrainer van het Nederlands dames waterpoloteam, speelde lange tijd als keeper bij verschillende Italiaanse clubs. De laatste Italiaanse club waar Sattolo speelde was Lazio Roma, waar hij met een negende plek op het hoogste niveau in de Serie A1 eindigde.

Op 27-jarige leeftijd kwam Sattolo over naar De Ham om als keeper in de herenselectie te starten. Hij was daarmee de eerste internationale transfer in de geschiedenis van De Ham. Naast keeper was hij ook actief als coach van Jongens onder de zeventien in de Eredivisie, waar een verdienstelijke tweede plaats werd behaald.

Twee jaar later kreeg hij de kans als hoofdtrainer bij de damesselectie. Sattolo leidde in seizoen 2015-2016 de damesselectie naar een mooie vierde plaats in de Eredivisie. In seizoen 2017-2018 volgde hij Jan Bram van Luit op als coach en trainer van de herenselectie. Een boeiende competitie volgde. De Ham herenselectie wist zich na een spannende afsluiting met play-outs in de Eredivisie te handhaven. 

Seizoen 2018-2019 is nog vol in gang. Dit jaar hoopt de selectie zich te plaatsen voor de play-offs. Het is lang geleden dat De Ham, na twintig speelrondes, op plaats zeven in de Eredivisie heeft gestaan.

In goed overleg neemt De Ham afscheid van Gianluca. Sattolo zal komend jaar een rol vervullen in het fulltime trainingsprogramma van de KNZB Oranje Dames, die zich opmaken voor deelname aan de Olympische Spelen. Het seizoen wordt gezamenlijk afgesloten. Wij hopen op mooie resultaten in de play-offs en wensen Gianluca Sattolo heel veel succes.

Sattolo zelf: “Ik ben De Ham zeer dankbaar dat ik 6 jaar geleden deze kans heb gekregen. Met heel veel passie en plezier heb ik mijn kennis, opgedaan in Italië, overgebracht naar verschillende afdelingen binnen deze club. Ik wens iedereen binnen De Ham het allerbeste in onze mooie sport en bedank jullie voor alles”.

Bron: Persbericht ZV De Ham ZC

Beeld:
A. ten Hove
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,530
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…