Topscorers Eredivisie

Eredivisie Heren, Eredivisie Dames
16 november 2021
Topscorers Eredivisie

Hoewel niet alle ploegen even vaak in actie zijn gekomen, komen de makkelijk scorende spelers inmiddels wel bovendrijven. Tijd voor een nieuw overzicht van de topscorers.

 

Zowel bij de heren als de dames springt er één speler uit: Gergely Palotas van ZPC Amersfoort (zie foto) en Nerida Drewes van UZSC. Zij zijn allebei de dertig goals gepasseerd. De ‘schrik van Szeged’ vond maar liefst 38 keer het net. Het Ravijn-duo Emiel Wouters en Yoran Loos volgen met tien goals minder op gepaste afstand. ZPC Amersfoort en Het Ravijn kennen sowieso een aantal doelpuntenmachines. Ook Sebastiaan van Mil, Max van der Werve en Jorrit Aanstoot hebben een plaatsje in de top-10 bemachtigd. Onderschat in deze ranglijst trouwens Abel Lukacs en Sam Kunz niet. Zij staan respectievelijk op de vierde en zevende plek, maar hebben met BZC en Polar Bears wel twee wedstrijden minder gespeeld. Verschuivingen zijn dus nog zeker mogelijk.

 

Nerida Drewes blijft de lijst bij de dames aanvoeren. De speelsters van UZSC scoort gemiddeld bijna vier keer per wedstrijd. Renée de Kleer van ZVL-1886 en Lieke Schokker-Klaassen van Het Ravijn completeren de top-3. Annelot van Rooijen is ook een vermelding waard. De speelster van het nog puntloze PSV is verantwoordelijk voor bijna de helft van alle Eindhovense doelpunten.    

 

 

Topscorers Eredivisie Heren*

1

Gergely Palotas

ZPC Amersfoort

38

2

Emiel Wouters

Het Ravijn

28

 

Yoran Loos

Het Ravijn

28

4

Abel Lukacs

BZC

26

5

Thomas Lucas

ZV De Zaan

25

6

Pascal Janssen

ZV De Zaan

24

 

Robin Lindhout

AZC

24

8

Sam Kunz

Polar Bears

23

 

Max van der Werve

ZPC Amersfoort

23

 

Sebastiaan van Mil

ZPC Amersfoort

23

 

Jorrit Aanstoot

Het Ravijn

23

 

 

Topscorers Eredivisie Dames*

1

Nerida Drewes

UZSC

31

2

Renée de Kleer

ZVL-1886

25

 

Lieke Schokker

Het Ravijn

25

4

Annelot van Rooijen

PSV

24

5

Amy Rozemeijer

De Ham

23

6

Fleurien Bosveld

Polar Bears

21

7

Takyiwa Sam

ZV De Zaan

20

 

Lieke Rogge

ZV De Zaan

20

9

Anouk Vermeulen

GZC Donk

19

10

Saskia Vos

GZC Donk

18

*gebaseerd op Sportlink

 

Beeld:
Gergely Palotas (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,952

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,434
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…