GZC Donk pakt Supercup

Eredivisie Heren, KNZB-Beker
GZC Donk pakt Supercup

Het Eredivisieseizoen startte zaterdag met de Supercup; een treffen tussen landskampioen Widex GZC Donk en bekerwinnaar UZSC. De Goudse ploeg won overtuigend met 11-7.

 

De korte voorbereiding deed het spel in de Alphense Aquarijn geen goed. Met name bij UZSC ontbraken automatismen en creativiteit. Daar maakte de ploeg van Ingmar Veenhuis dankbaar gebruik van. Na drie minuten aftasten was het Guus van Yperen die de score opende met een schot van afstand. De international vond even later ook uit een overtal het net. UZSC zette daar maar weinig tegenover. Het lukte de ploeg van Mike van den Brink niet om een gaatje te vinden in het woud van Goudse armen. GZC Donk liep na treffers van Mart van der Weijden en Cas Westerwoudt zelfs uit naar 4-0. Pas na twee minuten spelen in de tweede periode lukte het UZSC voor de eerste keer om de Goudse doelman Marijn van Wanrooij te verschalken. Het was de naar UZSC teruggekeerde Luuk Gielen die uit een manmeer raak schoot boven het hoofd van de debuterende keeper. De 20-jarige ‘jongen van de club’ verving Bram van Rossum die nog een weekje vakantie vierde met verve. Zonder schroom gooide hij zich voor elke bal. Dat hij de eerste twee kanonskogels van Gielen pareerde deed zijn zelfvertrouwen duidelijk goed. Hij stuurde de ploeg in de verdediging en schreeuwde ze na elk afgeketst Utrechts schot naar voren.

 

Halverwege stond het al 8-3 en ook in de derde periode lukte het UZSC niet om dichterbij te komen. Toen Gielen vlot z’n derde p-tje opliep en Benjamin Hoepelman een strafworp miste, zakte de Utrechtse hoop op een nieuwe prijs definitief in. De Spanjaard Erik Brugué sloeg drie minuten voor tijd met de 10-6 de deur definitief dicht in Gouds voordeel.

 

“Een mooie bonus”, noemde GZC Donk-coach Ingmar Veenhuis het winnen van de Supercup. “We zijn pas net begonnen met trainen, maar sinds we vorig seizoen zo onverwacht de titel wonnen, zie en merk je aan alles dat we een hecht team zijn. Je hoort ze nu nog juichen”, wees hij na afloop richting douches. Veenhuis was genoodzaakt om een nieuw team in Alphen te water te brengen. Ton van der Velden en Maurice Dentro zijn vertrokken naar ZPB en Stan en Quint van den Heuvel waren nog geschorst. “Daardoor debuteerden Marijn van Wanrooij, Rico Bottenberg en Rick Terlouw.” Die laatste is pas 15 jaar.

 

De 20-jarige Van Wanrooij keepte de wedstrijd van zijn leven. “Het ging inderdaad wel lekker. Mooi om zo m’n eerste wedstrijd in het eerste team te spelen. Ik heb in al die jaren zoveel geleerd van Bram en daarvoor van Marc Nolting. Mooi dat dat er vandaag uit kwam.”

 

De nieuwe UZSC-coach Van den Brink toonde zich een eerlijk verliezer. “We waren vandaag niet goed genoeg. We begonnen mat en schoten slecht, waardoor we snel tegen een grote achterstand aan keken. Dat kwamen we niet meer te boven.” Zorgen maakt hij zich echter nog niet. “Daarvoor is het nog veel te vroeg. Ook wij hebben behoorlijk wat personele wisselingen ten opzichte van vorig seizoen. Tim de Mey is naar Italië vertrokken en de broertjes Hessels naar Hongarije. Dan kost het tijd om er weer een geheel van te maken. Toch is dit wel een harde les dat we keihard aan de bak moeten.”

 

Zaterdag 4 september 2021

 

Supercup Heren

 

Widex GZC Donk – UZSC: 11-7

Periodestanden: 3-0, 5-3, 1-1, 2-3

Doelpunten GZC Donk: Mart van der Weijden 3, Guus van Yperen 2, Tijs Schouwerwou 2, Cas Westerwoudt, Jimmy Sjardijn, Kjeld Veenhuis en Erik Brugué.

Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 2, Joost van der Burg, Benjamin Hoepelman, Gies Wijnhoven, Sook Willemsen en Abel de Haan.

Scheidsrechters: Michiel Zwart en Peter de Jong

Beeld:
OrangePictures.nl
LEES MEER OVER
1,924

Lees ook

In de mannen competitie won ZV De Zaan dit weekend met 16-10 van De Ham. Koploper GZC Donk maakte in het Groenhovenbad g…
1,442
Een nieuwe waterpolo Eredivisie speelronde staat weer voor de boeg, na de finaleronde van de ManMeer!-Cup, met een vol p…