Achtste kampioenschap mannen GZC Donk

Eredivisie Heren
Achtste kampioenschap mannen GZC Donk

De derde en beslissende wedstrijd in de finale van de playoffs om de landstitel bij de mannen is zondag met 11-9 gewonnen door GZC Donk. In een afgeladen Groenhovenbad pakte de thuisclub daarmee de achtste landstitel in de clubhistorie. De laatste werd in 2021 gewonnen.

Na de 8-3 winst voor GZC Donk in Gouda en de 19-11 zege in Zaandam was het voor beide teams ‘erop of eronder’. Het duel kwam langzaam op gang, waarbij De Zaan iets meer een afwachtende houding aan nam. In de score bleef GZC Donk de hele wedstrijd aan de goede kant. 

In de tweede periode bouwde de ploeg van coach Ingmar Veenhuis van 3-2 uit naar 8-4. Na de 8-5 van Jacoppo Mandolini leken de hartstochtelijke aanmoedigingen van de Zaan-supporters effect te sorteren. De thuisclub deed echter snel weer wat terug via Mart van der Weijden met een mooi schot in de lange hoek. Pascal Janssen antwoordde direct met de 9-6. De Zaan drong in de laatste periode nog wel aan, maar door het sterke verdedigende spel van GZC Donk werd het gat niet meer gedicht.

Zaan-speler Don Rempt stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Dit is zwaar waardeloos. We maken verkeerde keuzes en komen afspraken niet na. En dan is het jammer dat je hier niet wint.” GZC Donk-speler Jimmy Sjardijn: “Dit is mijn tweede titel sinds mijn overstap drie jaar. In de laatste twee minuten wist ik zeker dat we gingen winnen.” Volgens Mart van der Weijden werd vooral het lef van zijn team beloond. “In finales zie je niet altijd het beste spel. We hadden het vooral verdedigend goed voor elkaar. Misschien niet leuk om te zien, maar we zijn er wel kampioen mee geworden.”

Finale best-of-3 mannen 

Vrijdag 12 mei, wedstrijd 1, Gouda:

GZC Donk – ZV De Zaan: 8-3 (4-1, 3-1, 1-0, 0-1).
Doelpunten GZC Donk: Mart van der Weijden 3, Kjeld Veenhuis 2, Eric Brugué 2, Tijs Schouwerwou 1.
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 1, Don Rempt 1, Stan Meijn 1.

Zaterdag 13 mei, wedstrijd 2, Zaandam:
ZV De Zaan – GZC Donk 19-11 (3-3, 7-5, 6-1, 3-2).
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 5, Phil Brantjes 4, Jacoppo Mandolini 3, Pascal Janssen 2, Stan Meijn 2, Jurriaan van der Struijk 1, Thomas Lucas 1, Don Rempt 1.
Doelpunten GZC Donk: Guus van Yperen 3, Jimmy Sjardijn 3, Mart van der Weijden 2, Eric Brugué 1, Quint van den Heuvel 1, Rick Terlouw 1.

Zondag 14 mei, wedstrijd 3, Gouda
GZC Donk – ZV De Zaan 11-9 (3-2, 5-2, 2-2, 1-3).
Doelpunten GZC Donk: Mart van der Weijden 3, Tijs Schouwerwou 3, Guus van Yperen 3, Daan Schouwerwou 1, Jimmy Sjardijn 1.
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 2, Pascal Janssen 2, Phil Brantjes 2, Don Rempt 1, Stan Meijn 1, Jacoppo Mandolini 1.

(Tekst: Marcel Tabbers)

 

Beeld:
Tijs Schouwerwou, 3 x raak in duel 3. (Archieffoto OrangePicturesNL)
LEES MEER OVER
1,453

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,201
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,663