AZC en UZSC naar halve finale, beslissing in overige duels volgt vandaag

Eredivisie Heren
12 mei 2019
AZC en UZSC naar halve finale, beslissing in overige duels volgt vandaag

De eerste halve finalisten van de play-offs in de Eredivisie heren zijn bekend. UZSC en AZC wonnen ook hun tweede duel van respectievelijk ZV De Ham en Het Ravijn. De tegenstanders in de laatste horde voor de finale gaan vandaag op voor een derde duel. Widex GZC Donk en ZVL-1886 wisten na hun nederlagen op vrijdagavond, gisteravond wel te winnen. 

Regerend landskampioen AZC had in Nijverdal een veel sterker Het Ravijn dan vrijdagavond tegenover zich. Toen boekten de Alphenaren een soepele 11-6 wist, nu stond de ploeg van Mick van den Bree in de tweede periode al met 6-2 achter. De thuisploeg bleef knokken en wist tot in de vierde periode op voorsprong te blijven. Vier minuten voor het einde was het echter AZC-topscorer Andreas Miralis die zijn ploeg met de 9-10 voor het eerst op voorsprong zette. Het Ravijn deed nog iets terug via Laurens-Jan Schothans. Het laatste woord was echter aan AZC-midvoor Dejan Indjic, die de beslissende 10-11 op het scorebord bracht. 

Ook UZSC kreeg de overwinning niet cadeau. Thuisploeg De Ham maakte het de Utrechters opnieuw lastig door tot halverwege de wedstrijd gelijk te blijven. De ploeg waar de nieuwe coach Joachim de Ruijsscher al langs de kant stond, kwam zelfs op een 4-3 voorsprong. Verder dan dat liet UZSC het niet komen. Via treffers van achtereenvolgend Mike van den Brink, Benjamin Hoepelman en Pascal Janssen werd voor het eerst een gaatje geslagen, om vervolgens op 5-8 winst te eindigen.

Twee treffers in laatste 18 seconden
In Zaandam had ZVL wat goed te maken ten opzichte van een dag eerder. De Leidenaren verloren in eigen bad na strafworpen van ZV De Zaan en moesten winnen. Dat bleek ook wel. ZVL opende sterk en kwam rap met 1-4 voor. De Zaankanters reageerden met twee treffers, maar zagen ZVL weer uitlopen. Dat scoreverloop kenmerkte de gehele wedstrijd.

Totdat het in de slotperiode toch dreigde mis te gaan voor de Leidse ploeg. Twee minuten voor het einde bracht Jesper Aantjes namens De Zaan de stand op 10-10 gelijk. Het bleek een voorbode voor een zeer spannende slotfase. Nadat Captain Roeland Spijker 10-11 had gescoord, was het Angelo Corver die 18 seconden voor het einde opnieuw gelijkmaakte. Wederom bleken strafworpen de beslissing te moeten brengen. ZVL-coach Niels Joor vroeg een time-out aan, instrueerde zijn mannen en zag zijn plan slagen. Acht seconden voor het einde schoot Spijker zijn tweede treffer binnen en sleepte er zo een derde duel uit voor zijn ploeg. 

Tussen Polar Bears en Widex GZC Donk was het een stuk minder spannend dan in het heenduel. GZC Donk pakte net als toen een voorsprong, maar wist deze nu wel te behouden en zelfs ogenschijnlijk makkelijk uit te bouwen. Aanvallend wisten de beren geen vuist te maken en slechts vier keer te scoren. GZC Donk kwam tot negen treffers waarvan drie namens Stan van den Heuvel. Vanavond om 19.00 uur strijden beide ploegen voor een plek in de halve finale. 

po%20h_1.png

Zaterdag 11 mei
Het Ravijn - AZC 10-11
Periodestanden: 5-2, 3-4, 1-1, 1-4
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 3, Laurens Jan Schothans 3, Sander Veltkamp 2, Bas ter Brake 2, Emiel Wouters.
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 3, Dejan Indjic 3, Andreas Miralis 2, Jacopo Mandolini, Laslo Nagy, Sebastiaan van Mil.

ZV De Ham - UZSC 5-8
Periodestanden: 2-2, 1-1, 2-4, 0-1
Doelpuntenmakers De Ham: Jeremy van der Linde 2, Reinier van 't Veer, Tom Geestman, Dennis van der Linde.
Doelpuntenmakers UZSC: Mike van den Brink 3, Benjamin Hoepelman 2, Benjamin Hessels, Pascal Janssen, Gies Wijnhoven.

ZV De Zaan - ZVL-1886 11-12
Periodestanden: 3-4, 3-4, 0-1, 5-3
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Luka Jovanovic 5, Angelo Corver 2, Jesper Aantjes, Don Rempt, Zvonimir Andelic, Phil Brantjes.
Doelpuntenmakers ZVL: Mark Visser 3, Roeland Spijker 2, Tim van der Meer, Omar Qachach, Thijs Versluis, David Spijker, Jasper Haasnoot, Eric Verdoes, Stan van Ruiten. 

Widex GZC Donk - Polar Bears 9-4
Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-3, 3-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jorrit Aanstoot 2, Tom de Weerd, Sook Willemsen.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Ton van der Velden 2, Quint van den Heuvel, Yuri Szeles, Cas Westerwoudt, Ingmar Veenhuis.

Zondag 12 mei
19.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Smit en Van der Loo)
19.00 uur ZVL-1886 - ZV De Zaan (scheidsrechters De Jong en Bijeman)

Vrijdag 10 mei
ZVL-1886 - ZV De Zaan 8-8 (strafworpen 2-4)
Periodestanden: 1-0, 2-3, 3-2, 2-3
Doelpuntenmakers ZVL: David Spijker 3, Tim van der Meer, Mark Visser, Adam Maklari, Jasper Haasnoot, Roeland Spijker.
Doelpuntenmakers De Zaan: Zvonimir Andelic 3, Angelo Corver 2, Phil Brantjes 2, Jesper Aantjes 2, Luka Jovanovic, Robert Bosma.
 
AZC - Het Ravijn 11-6
Periodestanden: 3-2, 4-1, 2-1, 2-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 3, Bas ter Brake, Laurens Jan Schothans, Emiel Wouters.
Doelpuntenmakers AZC: Sebastiaan van Mil 3, Andreas Miralis 3, Jacopo Mandolini 3, Filip Coric, Dejan Indjic.

UZSC - ZV De Ham 6-4
Periodestanden: 1-1, 1-1, 0-1, 4-1
Doelpuntenmakers UZSC: Pascal Janssen 3, Sebastian Hessels, Benjamin Hoepelman, Joost van der Burg.
Doelpuntenmakers De Ham: Dennis van der Linde 3, Thomas Glansdorp.

Polar Bears - Widex GZC Donk 11-8
Periodestanden: 3-3, 1-3, 1-1, 6-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jorrit Aanstoot 3, Ruud van der Horst 2, Kas te Riele 2, Sook Willemsen 2, Sander Roels 2.
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.

Beeld:
Lars Reuten (l) en Kas te Riele (r) vechten om de bal | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

20 mei 2020
Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen de waterpolomannen van ZVL-18…
2,293
20 mei 2020
Aankomend seizoen zal Wicher Diallo het eerste damesteam van Het Ravijn onder zijn hoede nemen. Diallo was de afgelopen…
1,010