Bas de Boer vertrekt bij De Ham

Eredivisie Heren
Bas de Boer vertrekt bij De Ham

Bas de Boer is een echte 'Hammer'. Na verschillende trainersperiodes, neemt hij nu afscheid van de club uit Krommenie. "Het is een afscheid, maar geen vaarwel."

Het is enige jaren geleden dat Bas de Boer halverwege het seizoen 2016 het stokje overnam van damestrainer en coach Gianluca Sattolo. De markt van waterpolotrainers is dun bezaaid en De Ham kon zich gelukkig prijzen dat Bas met zijn ervaring als speler (waaronder De Ham) en trainer De Ham uit de brand hielp. “Eens een Hammer, altijd een Hammer”. Destijds was dat slechts voor de afronding van het seizoen.

In het seizoen 2020/2021 kon De Ham andermaal een beroep doen op de sympathieke trainer, toen de wegen zich scheidden tussen de herenselectie en trainer Ruud Plouvier. Deze keer had De Boer de ambitie om niet alleen het seizoen af te ronden, maar ook eens een vol seizoen een selectie te begeleiden. De Ham bood Bas die kans. Door coronamaatregelen liep het seizoen in 2022 nog af zonder play-out systeem, hetgeen in seizoen 2022/23 niet het geval zou zijn. De opdracht was behoud in de Eredivisie en toepassing van de eigen jeugd in de selectie.

Inmiddels is het seizoen, nu het niet komt tot een krachtmeting met nummer 2 uit de eerste divisie SVH, tot een einde en is De Boer in zijn opdracht is geslaagd. Er is door De Boer – met hulp van Justin Spaans - het afgelopen seizoen veel geïnvesteerd in een groep jonge spelers en De Ham verwacht daar de komende jaren de vruchten van te gaan plukken. Nu zijn kinderen inmiddels ook de weg naar De Crommenije hebben gevonden, zal dit weliswaar een afscheid zijn, maar geen vaarwel.

Bron: ZV De Ham ZC

Beeld:
Bas de Boer: "Eens een Hammer, altijd een Hammer"
LEES MEER OVER
1,109

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,535
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…