Dejan Indjic naar ZPC Amersfoort

Eredivisie Heren
Dejan Indjic (witte cap)
Dejan Indjic naar ZPC Amersfoort

Dejan Indjic  verruilt AZC Moscow voor het vorige week gedegradeerde Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De geboren Serviër krijgt tevens een trainersfunctie binnen de club.

 

De 32-jarige midvoor speelde bijna tien jaar bij Rode Ster Belgrado in een van de sterkste waterpolocompetities ter wereld. Na een uitstapje naar Saudi Arabië, vestigde hij zich in 2017 in Nederland om uit te komen voor AZC Moscow. Met de Alphense club won hij zowel de beker als de landstitel. Ook speelde hij een seizoen in de groepsfase van de Champions League.

 

Die ervaring brengt Indjic nu naar Amersfoort. Zijn rol als speler gaat hij daar combineren met de functie van trainer van de damesselectie en coach van de meisjes in de Eredivisie B-Jeugd.

 

Indjic: “De gesprekken met de staf van ZPC Amersfoort geven me een goed en warm gevoel. Ik heb er veel zin in om Amersfoort weer naar de Eredivisie te loodsen. Ook kijk ik erg uit naar de samenwerking met damescoach David Kers.”

 

“Na de voor ons desastreus verlopen play-outs en degradatie naar de eerste klasse is het goed om weer omhoog te kijken. De komst van Dejan zal daar zeker aan meehelpen. Daarnaast hebben we de vacature die Alfred van Dorp achterliet (vertrek als damescoach naar Polar Bears, red.), goed weten in te vullen.” aldus voorzitter Pieter Klaasse van de Stichting Topsport ZPC Amersfoort.

 

De Amersfoortse club verwacht zeer binnenkort nog een aantal versterkingen te kunnen presenteren, zodat direct de stap terug naar de Eredivisie kan worden gezet.

 

Persbericht ZPC Amersfoort

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
2,656

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…