Jelto Spijker maakt overstap naar Spandau

Eredivisie Heren
Jelto Spijker maakt overstap naar Spandau

Jelto Spijker verlaat ZVL-1886 en speelt komend seizoen voor het Duitse Wassefreunde Spandau 04. “Tijd voor het grote avontuur.”

Een geheim had hij nooit gemaakt van zijn ambities om ooit naar het buitenland te gaan, al is het ‘buitenland’ in dit geval een relatief begrip voor de 23-jarige doelman. “Mijn moeder is Duits, dus mijn roots liggen ook voor de helft bij onze oosterburen.” Na drie jaar Leiden vond Spijker de tijd rijp om de sprong over de grens te wagen. Ook het feit dat hij onlangs zijn hbo-studie bedrijfskunde afrondde, speelde mee. “Niets zat een overstap naar een buitenlandse competitie in de weg. In eerste instantie ging mijn interesse uit naar een competitie in Zuid-Europa, maar als Spandau zich dan meldt, hoef ik natuurlijk niet lang na te denken.” In Berlijn wordt Spijker de teamgenoot van Oranjespeler Bilal Gbadamassi. 

De Duitse recordkampioen speelt al jaren Champions League en heeft zich als landskampioen ook nu weer rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. “Toen Hagen Stamm (president Spandau, red.) contact opnam was alles via Whatsapp en e-mail razendsnel geregeld. Eind juli vertrek ik. Ik kijk er enorm naar uit.”

De oud-doelman van VZC en GZC Donk, die waarschijnlijk de 37-jarige Hongaarse keeper László Baksa voor zich moet dulden, hoopt in de Duitse hoofdstad in eerste instantie veel te leren. “Ik zie dit echt als een investering voor de rest van mijn carrière. Ik wil op deze manier mezelf ontwikkelen naar Champions League niveau. Het zou daarom mooi zijn als ik al af en toe minuten mag maken in de Champions League.” In de competitie zal dat vaker gebeuren. De Duitse competitie kent naast Spandau alleen Waspo Hannover en Duisburg als serieuze concurrenten. De overige ploegen doen vaak voor spek en bonen mee. “Met vier ploegen binnen 150 kilometer van Veenendaal kan ik in die wedstrijden in ieder geval op wat familie op de tribune rekenen. Dat is hartstikke leuk!”

Beeld:
Jelto Spijker lag drie jaar onder de lat van ZVL-1886 (foto: Orange Pictures)
1,325

Lees ook

In de eredivisie bij de mannen bleef het in Krommenie tussen De Ham en ZPB H&L Productions spannend tot het eind. Bi…
2,021
In het weekend is weer een vol programma in de eredivisie bij de mannen. Koploper ZV De Zaan krijgt op zaterdag in eigen…
1,433