Joachim de Ruijsscher stopt als hoofdtrainer herenselectie ZV De Ham

Eredivisie Heren
Archiefbeeld | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
08 april 2020
Joachim de Ruijsscher stopt als hoofdtrainer herenselectie ZV De Ham

Dit seizoen heeft Joachim de Ruijsscher de herenselectie van De Ham als hoofdtrainer en coach van Heren 1 met veel inzet begeleid. De ervaren voormalig eredivisiespeler en coach kwam het afgelopen seizoen bij De Ham aan het werk nadat hij het herenteam van VZV onder zijn hoede had genomen.

Joachim heeft veel geïnvesteerd in een jonge groep spelers en meegedacht over de instroom van een nieuw lichting aankomend talent. De voorbereiding op het seizoen was intensief en gevarieerd met diverse bootcamps en clinics. Met een flinke boost ging de herenselectie van start met het seizoen 2019-2020.

Het verloop van het seizoen was helaas grillig, mede ingegeven door een aantal zieke spelers en blessures. Mooie wedstrijden werden gewonnen zoals tegen Widex Donk, terwijl verwachtte overwinningen soms uitbleven. De begeleiding door Joachim heeft de herenselectie en De Ham mooie nieuwe inzichten gegeven waar we zeker verder mee kunnen.

Joachim kijkt positief terug op zijn periode bij De Ham: ‘Het was een leuke uitdaging om een jonge groep te mogen begeleiden’. Helaas eindigt door het Corona virus ook het seizoen 2019-2020 niet zoals we in Nederland hadden verwacht. De intentie van De Ham en Joachim was om samen dit seizoen af te sluiten. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. ZV De Ham ZC kijkt in ieder geval terug op een inspirerend seizoen en wensen Joachim de Ruijsscher alle goeds.

Bron: Persbericht ZV De Ham

Beeld:
Archiefbeeld | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
2,004

Reacties

Lees ook

30 mei 2020
Petar Ivosevic zal komend seizoen de herenselectie van SVH onder zijn hoede nemen. De 32-jarige Serviër, woonachtig in D…
28 mei 2020
Wederom presenteert Waterpolo Den Haag een nieuwe naam bij de club. Na de eerdere komst van trainer Anton Heiden en…
2,095