Jorn Winkelhorst naar Widex GZC Donk

Eredivisie Heren
30 mei 2022
Jorn Winkelhorst naar Widex GZC Donk

Jorn Winkelhorst speelt de komende seizoenen voor Widex GZC Donk. De 30-jarige midvoor van Oranje komt over van het Duitse Waspo Hannover, waar hij de afgelopen zes jaar in totaal dertien prijzen won.

Winkelhorst begon zijn waterpololoopbaan bij WS Twente en kwam in Nederland ook voor Schuurman BZC en UZSC uit. Daarna verkaste hij naar Spanje, waar hij achtereenvolgens speelde voor CN Barcelona en CN Sant Andreu. Winkelhorst speelde zich daar, en ook bij het Nederlands team, dusdanig in de kijker dat hij een transfer verdiende naar de Duitse topclub Waspo Hannover.

Met Waspo won hij in de periode 2016-2022 vier landstitels, vijf nationale bekers en vier keer de Duitse Supercup. Ook deed hij elk seizoen mee aan de LEN Champions League, waarbij Winkelhorst en Waspo het drie keer tot de laatste acht wisten te schoppen. Komend weekend komt Winkelhorst met Waspo nog in actie bij de ‘Final 8’ in Belgrado.

Winkelhorst: “Ik heb zes fantastische jaren gehad bij Waspo. We hebben veel prijzen gewonnen, maar ik heb er ook veel vrienden gemaakt. De club is altijd heel erg goed voor mij en mijn gezin geweest. Nu mijn oudste zoon naar de basisschool moet, willen we echter weer terug naar Nederland. Ik heb met verschillende Nederlandse clubs gesproken, maar het totale plaatje van Widex GZC Donk – in combinatie met het Nederlands team - sprak mij het meeste aan. Ik hoop dat ik een steentje bij kan dragen aan nieuwe successen voor de club.”

GZC Donk-coach Ingmar Veenhuis is uiteraard zeer blij met de komst van Winkelhorst. “Ik denk dat alle waterpolokenners het er wel over eens zijn dat Jorn een van de beste spelers - zo niet de beste – van Nederland is. Ook internationaal staat hij hoog aangeschreven. Ik ben de club dankbaar dat men er in geslaagd is een speler van de buitencategorie naar Gouda te halen en verheug me er enorm op om met Jorn samen te gaan werken.”

Bron: persbericht Widex GZC Donk

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
2,193

Lees ook

22 januari 2023
Een vol Eredivisieweekend ligt achter ons. De heren van PSV boekten een verrassende zege op UZSC en de heren van Polar B…
1,808
20 januari 2023
Nadat vorig weekend de heren hun wedstrijden in de Eredivisie al hadden hervat, beginnen dit weekend ook de dames weer.…
1,252