Karakteristieken Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
27 oktober 2019
Karakteristieken Eredivisie Heren

Veel korte uitslagen dit weekeind in de Eredivisie Heren. Drie van de zes duels eindigden met één doelpunt verschil. SVH dompelde PSV onder met 12-11, ZV De Ham behaalde met 8-9 tegen ZPB H&L Productions zijn eerste overwinning van het seizoen en Het Ravijn verraste ZV De Zaan met 9-8.

In de top van de ranglijst konden meerdere ploegen ‘goede zaken doen’. Dat ging uiteindelijk het meest op voor Het Ravijn en Widex GZC Donk. De Nijverdalse ploeg steeg na de winst naar plek twee. De ploeg van Jan Mensink en Ron Loos had bijna de gehele wedstrijd een positieve marge van twee doelpunten voorsprong. De Zaan kwam nog dichtbij maar kon het tij niet meer keren. 

De positie op de ranglijst wordt gedeeld met GZC Donk. De Gouwenaren versloegen een onmachtig Polar Bears met 11-7. Koploper blijft nog altijd UZSC. De Utrechters waren in Leiden oppermachtig tegen ZVL-1886 Tetteroo. Na twee periodes spelen was de tussenstand al 1-11 en liep uit tot 4-16. Tien spelers van de Utrechtse club kwamen tot scoren. 

Onderin de ranglijst deden SVH en De Ham goede zaken. SVH won met 12-11 van promovendus PSV en De Ham versloeg ZPB met 8-9. Een hard gelag voor ZPB. De Barendrechtse ploeg leek dicht bij de eerste punten van het seizoen, toen ze met een 5-3 voorsprong het laatste kwart ingingen. Beide clubs bleken de doelpunten voor het eind te hebben bewaard. Met een 3-6 uitslag in de laatste periode gingen De Hammers uiteindelijk aan de haal met de zege.

Tot slot won AZC met 14-8 van Schuurman BZC. De Alphenaren stijgen daarmee naar plek zes. 

Zaterdag 26 oktober

Eredivisie Heren
ZVL-1886 Tetteroo - UZSC 4-16
Periodestanden: 1-6, 0-5, 2-4, 1-1
Doelpuntenmakers ZVL: Jimmy Sjardijn 2, Lars van Nobelen, Tom Nederend.
Doelpuntenmakers UZSC: Tim de Mey 2, Sebastian Hessels 2, Benjamin Hessels 2, Bram van den Bersselaar 2, Benjamin Hoepelman 2, Joost van der Burg 2, Arjan de Haas, Mike van den Brink, Flemming Kastrop, Gies Wijnhoven.
 
SVH - PSV 12-11
Periodestanden: 4-3, 5-3, 1-3, 2-2
Doelpuntenmakers SVH: Max van Genabeek 4, Darko Jovanovic 2, Milos Filipovic 2, Frank Bot, Yannick van der Burg, Gergo Bernula, Cas Westerwoudt.
Doelpuntenmakers PSV: Stijn Simons 3, Levy Kort 2, Tijn Ritman 2, Melle Evers, Niels van der Hout, Joey Leenen, Quint Pijnenburg.

ZPB H&L Productions - ZV De Ham 8-9
Periodestanden: 3-1, 2-1, 0-1, 3-6
Doelpuntenmakers ZPB: Stefan Porobic 4, Michael de Kreek 3, Stephan de Ruijter.
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 5, Sjoerd Beets, Thomas Glansdorp, Kjeld Gravesteijn, Sven Gravesteijn.

Het Ravijn - ZV de Zaan 9-8
Periodestanden: 1-0, 4-3, 1-1, 3-4
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Emiel Wouters 4, Sander Veltkamp 2, Sam Stertefeld, Lars Gottemaker, Bram van Leuteren. 
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Andreas Miralis 3, Erno Snoek, Robert Bosma, Mick van den Bree, Don Rempt, Jurriaan van der Struijk. 

AZC - Schuurman BZC 14-8
Periodestanden: 1-2, 2-2, 7-2, 4-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 5, Adam Maklari 4, Goran Blazevic, Laszlo Nagy, Nicola Pavlicivic, Stan de Mey, Jort Stienstra.
Doelpuntenmakers BZC: Aleksandar Mitrovic 4, Jan Willem Slaghuis 3, Youri Roolvink.

Widex GZC Donk - Polar Bears 11-7
Periodestanden: 4-2, 2-2, 2-2, 3-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Maurice Dentro 3, Erik Brugué 2, Kjeld Veenhuis 2, Mees Keunig, Quint van den Heuvel, Stan van den Heuvel en Joep de Jong.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jorrit Aanstoot 4, Tom de Weerd 2, Lars ten Broek.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

12 januari 2020
In de Eredivisie dames wist de gehele top vier zaterdagavond te winnen. Allen deden ze dat met een verschil van acht doe…
15 december 2019
In de Eredivisie Heren liep UZSC zaterdagavond tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. In Gouda verloor de land…