Karakteristieken Eredivisie Heren 29 september

Eredivisie Heren
Met vijf treffers is Roeland Spijker de eerste topscorer van de Eredivisie

In de eerste ronde van de Eredivisie heeft promovendus ZV De Zaan de eerste punten gepakt. Tegenstander SVH werd met 9-12 verslagen. Een uitstekend derde Zaanse kwart (periodestand 1-6) gaf de doorslag. In Leiden was nieuwbakken fusieclub ZVL-1886 met 15-11 te sterk voor Het Ravijn. De opgebouwde Leidse voorsprong in de eerste helft werd in het tweede deel niet meer weggegeven. Ravijn-aanvoerder Lars Gottemaker liet weten “onwennig” begonnen te zijn. "De tweede helft gingen we beter spelen, met meer overtuiging. Er zijn genoeg aangrijpingspunten waar we aan kunnen werken."

In Borculo waren de gasten uit Utrecht een maatje te groot voor thuisclub Schuurman BZC. Opvallend was dat BZC-keeper een van de drie treffers voor zijn rekening nam. Hij moest er ook dertien incasseren. De Ham - Polar Bears was een nagelbijter. De thuisploeg ging met een 8-6 voorsprong het laatste kwart in. Een eindsprint van de beren bracht hen toch de 9-10 winst.

AZC heeft Champions League verplichtingen en kwam net als Widex GZC Donk nog niet in actie. Volgend weekend spelen alle twaalf ploegen een Eredivisieduel.

Uitslagen Speelronde 1 - 29 september

SVH H1 - ZV De Zaan H1 9-12
Periodestanden: 4-2, 2-2, 1-6, 2-2
Doelpuntenmakers SVH: n.n.b.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Zvonimir Andelic 4, Angelo Corver 3, Luka Jovanovic 3, Yorben Vlegels 2.

ZVL-1886 H1 - Het Ravijn H1 15-11
Periodestanden: 5-1, 4-2, 3-3, 3-5
Doelpuntenmakers ZVL: Roeland Spijker 5, Stan van Ruiten 3, Tom Nederend 2, Omar Qachach 2, Adam Maklari 2, Mark Visser.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 3, Ivar Schilstra 3, Sander Veltkamp 3, Emiel Wouter 2.

Schuurman BZC H1 - UZSC H1 3-13
Periodestanden: 1-2, 0-2, 1-3, 1-6
Doelpuntenmakers BZC: Mika Smelt, Jeroen Hogeboom, Robert Beskers.
Doelpuntenmakers UZSC: Bram van den Bersselaar 4, Pascal Janssen 4, Benjamin Hoepelman 2, Sebastián Hessels 2, Gies Wijnhoven.

Schoonderbeek Bouw ZPC AMERSFOORT H1 - ZPB H&L Productions H1 10- 5
Periodestanden: 2-2, 3-1, 2-1, 3-1
Doelpuntenmakers ZPC AMERSFOORT: Danny Budding 3, Mitchell Budding 2, Max van der Werve 2, Mark Siewers, Jorren Hanselaar, Hidde Verschuur.
Doelpuntenmakers ZPB: Quint Gerdes, Maurice Dentro, Jari Krijgsman, Michael de Kreek, Rick Vermeulen.

De Ham H1 - Polar Bears H1 9-10
Periodestanden: 4-3, 2-2, 2-1, 1-4
Doelpuntenmakers De Ham: Dennis van der Linden 3, Tom Geestman 2, Floris van t Veer 2, Kjeld Gravesteijn, Stephen Gravestein.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 3, Sem de Wit 3, Ruud van der Horst, Jorrit Aanstoot, Rick Meijer, Sjors de Kater.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.