Karakteristieken Eredivisie Heren zaterdag 1 december

Eredivisie Heren
Andreas Miralis, met vijf treffers als vanouds op dreef | Beeldboot/Gertjan Kooij.
02 december 2018
Karakteristieken Eredivisie Heren zaterdag 1 december

In de Eredivisie heren boekte koploper UZSC een eenvoudige overwinning op hekkensluiter SVH. In Utrecht finishte de score op 12-3. Daarmee blijft de Utrechtse ploeg maar winnen, dit was de achtste winst op rij. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij nummer drie Widex GZC Donk. De Gouwenaren waren in Barendrecht met 10-11 net te sterk voor ZPB. Hoewel de ploeg continu een marge van drie á vier doelpunten voorsprong had, kwamen de Barendrechters in de slotfase nog dichtbij. Maar twee doelpunten in de laatste minuut konden het tij niet keren.

In Ede speelde zich een doelpuntrijke wedstrijd af tussen Polar Bears en AZC. Met totaal 28 treffers werden de doelpunten met 12-16 verdeeld in het voordeel van de Alphenaren. De huidige kampioen was net een maat te groot voor de beren, waar interim-coach Wim de Weerd tot de winterstop de coaching gaat overnemen. 

Sowieso stond speelronde acht in het teken van leuke en spannende duels. Zo boog ZVL-1886 een 1-5 achterstand om tot een 9-6 voorsprong en wist de volle buit met 10-9 winst net in Leiden te houden. In Zaandam won ZV De Zaan met dezelfde cijfers van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De Amersfoorters keken de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan en repareerden die met de gelijkmaker van Mitchell Budding twee minuten voor het einde. Echter gooide Zvonmir Andelic namens de Zaanse thuisploeg de winnende 10-9 nog binnen.

De Oostelijke derby tussen Het Ravijn en Schuurman BZC eindigde in 9-9. Qua tussenstanden was het voortdurend stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Waar Bas ter Brake - met vijf treffers sowieso op schot - uiteindelijk de eindstand bepaalde. 

Zaterdag 1 december

UZSC - SVH 12-3
Periodestanden: 4-1, 3-1, 2-0, 3-1
Doelpuntenmakers Casper Landeweerd 3, Pascal Janssen 2, Benjamin Hoepelman 2, Sebastián Hessels, Mike van den Brink, Tycho Huijsen, Bram van den Bersselaar, Joost van den Burg.
Doelpuntenmakers: Joop Sassen, Joris Beek, Claudio di Martino.

ZVL-1886 - ZV De Ham 10-9
Periodestanden: 0-2, 1-3, 4-1, 5-3
Doelpuntenmakers ZVL: Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, David Spijker 2, Stan van Ruiten 2, Roeland Spijker.
Doelpuntenmakers De Ham: Sven Gravesteijn 2, Stephen Gravestein 2, Dennis van der Linde 2, Kjeld Gravesteijn, Reinier van 't Veer, Tom Geestman. 

Polar Bears - AZC 12-16
Periodestanden: 2-4, 4-5,1-4, 5-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 4, Sook Willemsen 2, Lars ten Broek 2, Sem de Wit, Ruud van der Horst, Rick Meijer, Sander Roels.
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 5, Filip Coric 3, Laszlo Nagy 3, Sebastiaan van Mil 2, Nathan de Zwaan 2, Jacopo Mandolini.

ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 10-9
Periodestanden: 2-1, 4-2, 1-3, 3-3
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Angelo Corver 3, Luka Jovanovic 2, Zvonimir Andelic 2, Phil Brantjes 2, Casper van der Struijk.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mitchell Budding 4, Max van der Werve 3, Mark Siewers, Dominic van de Bunt.

Het Ravijn - Schuurman BZC 9-9
Periodestanden: 4-2, 1-2, 2-2, 2-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 5, Sander Veltkamp 2, Laurens Jan Schothans, Ivar Schilstra.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Youri Roolvink 2, Jeroen Hogenboom 2, Dynand Muller 2, Filip Kljaljevic, Jeroen Rouwenhorst, Jan Willem Slaghuis.

ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk 10-11
Periodestanden: 2-4, 1-1, 3-3, 4-3
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Kevin van Baarle 2, Frank Bot 2, Rick Vermeulen 2, Maurice Dentro.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Yuri Szeles 2, Lars Reuten 2, Mees Keuning, Tim Reuten, Ton van der Velden, Quint van den Heuvel.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Andreas Miralis, met vijf treffers als vanouds op dreef | Beeldboot/Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

19 april 2019
Gianluca Sattolo wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer / -coach van de herenselectie van Schoon…
2,167
17 april 2019
Simone van de Kraats (Polar Bears) en Andreas Miralis (AZC) hebben zich gekroond tot topscorers van het Eredivisieseizoe…