Karakteristieken Eredivisie zaterdag 30 maart

Eredivisie Heren
31 maart 2019
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 30 maart

Er werden gisteravond zes wedstrijden gespeeld in de Eredivisie Heren. Polar Bears won de clash om plek drie met Widex GZC Donk en staat nu op gelijke hoogte met de Goudse ploeg, dat nog wel een beter onderling resultaat heeft. Ook ZV De Zaan en ZV De Ham deden goede zaken. De Noord-Hollandse ploegen wonnen beiden, waarmee De Zaan zeker is van play-offs en De Ham nog één overwinning nodig heeft.

ZV De Zaan was in eigen huis met 11-6 te sterk voor Schuurman BZC. De Zaankanters pakten vanaf het beginsignaal de leiding, liepen uit tot 5-1, zagen Schuurman BZC nog terugkomen tot 6-5 in de derde periode, maar stelden daarna alsnog orde op zaken. De voorsprong op de Borculoërs op plek 9 is daardoor uitgelopen tot zes punten. Met nog twee wedstrijden te gaan en een positief onderling resultaat is de promovendus zeker van een plek bij de eerste acht.

De Ham ging op bezoek bij hekkensluiter bij SVH. Nadat de eerste periode met een 3-1 achterstand werd besloten, was de ploeg daarna wakker geschud. Met zes treffers op rij ging de stand naar 3-7 en eindigde uiteindelijk in 7-10. De Hammers staan nu zevende, met een voorsprong van vier punten op Schuurman BZC. De komende weken treft de ploeg nog ZVL-1886 en ZV De Zaan.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(2)_0.png

De strijd tussen Polar Bears en Widex GZC Donk was er een van weinig treffers. De beren gingen met een 3-0 voorsprong de tweede periode in, waarna er in de twee periodes daarna met een 5-3 tussenstand maar vijf treffers vielen. In de beslissende vierde periode maakte midvoor Ton van der Velden namens GZC Donk rap de aansluitingstreffer, kreeg de ploeg ook nog vijf manmeers, maar wist niet meer te scoren. Ook Polar Bears kon het net niet meer vinden waardoor het 5-4 bleef.

Naaste achtervolger op het tweetal ZVL-1886 maakte in eigen huis geen fout tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De Leidenaren kwamen snel 0-2 achter, maar bogen die achterstand om tot een 6-2 voorsprong halverwege. De score eindigde uiteindelijk in 12-10. 

De ploegen bovenin de Eredivisie AZC en UZSC maakten geen fouten. AZC had geen kind aan Het Ravijn en won - na een 2-11 voorsprong na drie periodes spelen - uiteindelijk met 6-16. UZSC herstelde zich van de twee nederlagen van vorige week. In Barendrecht leek er lange tijd wel een stunt in de maak toen de stand na drie periodes nog maar 4-4 was. Dankzij treffers van Sebastian Hessels (2), Benjamin Hessels en Joost van der Burg werd er alsnog met 6-8 gewonnen.

Zaterdag 30 maart

Eredivisie Heren

Het Ravijn - AZC 6-16
Periodestanden: 1-3, 1-4, 0-4, 4-5
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 4, Bas ter Brake, Arvid Schuiling.
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 5, Filip Coric 3, Jacopo Mandolini 3, Dejan Indjic 2, Sebastiaan van Mil 2, Laszlo Nagy.

ZV De Zaan - Schuurman BZC 11-6
Periodestanden: 2-0, 3-2, 4-3, 2-1
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Angelo Corver 3, Zvonimir Andelic 2, Luka Jovanovic 2, Robert Bosma, Phil Brantjes, Casper van der Struijk, Jurriaan van der Struijk.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Mika Smelt 3, Jeroen Hogeboom, Dynand Muller, Peter Siewers.

ZVL-1886 - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 12-10
Periodestanden: 4-2, 3-2, 5-3, 0-3
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 3, Yannick vd Burg 3, Tim van der Meer 2, Omar Qachach, Mark Visser, Jasper Haasnoot, Roeland Spijker.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Freek Schijvenaars 4, Matthijs Lucas 2, Jorren Hanselaar, Danny Budding, Mark Siewers.

Polar Bears - Widex GZC Donk 5-4
Periodestanden: 3-0, 1-3, 1-0, 0-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst, Kas te Riele, Rick Meijer, Sook Willemsen, Tom de Weerd.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 2, Quint van den Heuvel, Lars Reuten.

SVH - ZV De Ham 7-10
Periodestanden: 3-1, 0-3, 1-4, 3-2
Doelpuntenmakers SVH: nnb.
Doelpuntenmakers De Ham: Sven Gravesteijn 2, Jeremy vd Linde 2, Jonas Crivella 2, Stephen Gravestein 2, Tom Geestman, Dennis vd Linde.

ZPB H&L Productions - UZSC 6-8
Periodestanden: 1-2, 2-1, 1-1, 2-4
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 2, Maurice Dentro, Jari Krijgsman, Michael de Kreek, Rick Vermeulen.
Doelpuntenmakers UZSC: Sebastián Hessels 2, Benjamin Hessels 2, Joost van der Burg 2, Mike van den Brink, Bram van den Bersselaar.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Stan van Ruiten: drie keer trefzeker tegen Amersfoort | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

26 februari 2021
Het volledig wedstrijdoverzicht en de livestreams vind je hieronder: Competitie dames: De Krommerijn om 14:30 uur:…
3,207
22 februari 2021
Onderstaand een overzicht van de uitslagen, periodestanden en doelpuntenmakers. Zaterdag 20 februari Competitie Dames:…
1,386