Karakteristieken Eredivisie zaterdag 5 oktober

Eredivisie Heren
Milos Filipovic, vijf treffers in de Rotterdamse derby | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
06 oktober 2019
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 5 oktober

Na twee speelrondes zijn UZSC, ZVL-1886 Tetteroo en Het Ravijn de enige ploegen met de volle buit. UZSC wist met 10-14 te winnen van AZC, ZVL versloeg PSV met 16-8 en Het Ravijn was met 11-6 te sterk voor ZV De Ham.

UZSC stond wederom voor een wedstrijd in de Alphense Aquarijn. Het affiche van zaterdagavond was een herhaling van de strijd om de Supercup van twee weken geleden, toen gewonnen door de Utrechters. UZSC pakte snel een voorsprong die uitliep tot 1-5. Daarna ging de Alphense motor even draaien. Binnen tweeënhalve minuut was de achterstand teniet gedaan door onder meer twee treffers van Jacopo Mandolini. Daarna nam UZSC het stokje weer over. Met zeven treffers achtereen besliste de landskampioen de wedstrijd.

In Leiden ging de wedstrijd tussen ZVL en PSV aanvankelijk gelijk op, tot de thuisploeg in de tweede periode een gat sloeg tot 9-4. PSV stribbelde tegen en kwam terug tot 10-8. De Leidse doelpuntenreeks die daarna volgde was de Eindhovense ploeg te machtig en gaf zich uiteindelijk met 16-9 gewonnen. 

Het Ravijn kwam tegen De Ham snel met 4-1 voor en wisten die marge de gehele wedstrijd te verdedigen. Met onder meer drie treffers van Bas ter Brake eindigde de wedstrijd in 11-6.

Rotterdamse derby vol spanning
In de Rotterdamse Wilgenring volgde een boeiende derby tussen SVH en ZPB H&L Productions. De thuisploeg schoot uit de startblokken en pakte na één periode een 5-2 voorsprong. Daarna knokte de buurmannen uit Barendrecht zich terug in de wedstrijd. Zo en ontspon zich een spannende strijd. De ploegen bleven heel lang bij elkaar. ZPB kwam zelfs nog op voorsprong. In de laatste periode was het echter aan international Milos Filipovic namens SVH om de wedstrijd te beslissen. Met vier treffers achtereen maakte hij er uiteindelijk 16-12 van.

In Ede speelden Polar Bears en ZV De Zaan tegen elkaar. Beide ploegen moesten hun grote namen nog missen. Namens de Edese ploeg bleven Ruud van der Horst (blessure) en Tom de Weerd (schorsing) aan de kant. De Zaan miste nieuwe aankopen Andreas Miralis (schorsing) en Thomas Lucas (ziek). De Zaankanters pakten in zwembad De Peppel een 1-4 voorsprong, waarna de beren zich terugvochten tot 4-4. Polar Bears kwam in de slotfase via Rick Meijer zelfs voor het eerst op voorsprong met 8-7. Maar net na het ingaan van de laatste minuut bepaalde Dean de Ruiter de eindstand op 8-8.

Herstel voor Widex GZC Donk
Na de 6-1 zeperd van Widex GZC Donk vorige week tegen De Zaan, herstelden de Gouwenaren zich zaterdagavond tegen Schuurman BZC. In Gouda ging de wedstrijd met 5-4 na twee periodes gelijk op, daarna nam de thuisploeg afstand tot 11-4 en was de wedstrijd beslist. 

herenuitslagen%20(1).png

Vandaag komen PSV en Polar Bears nog in actie.

Zondag 6 oktober
19.30 uur PSV – Polar Bears (scheidsrechters Van den Heuvel en Gransjean)

Eredivisie Heren

Zaterdag 5 oktober
SVH - ZPB H&L Productions 16-12
Periodestanden: 5-2, 2-3, 3-6, 6-1
Doelpuntenmakers SVH: Frank Bot 5, Milos Filipovic 5, Max van Genabeek 3, Cas Westerwoudt 2, Yannick vd Burg.
Doelpuntenmakers ZPB: Kevin van Baarle 5, Stephan de Ruijter 4, Neven Popovic, Noah Hogendoorn, Stefan Porobic.

Widex GZC Donk - Schuurman BZC 13-5
Periodestanden: 3-3, 2-1, 4-0, 4-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Erik Brugué 3, Ton van der Velden 2, Lars Reuten 2, Kjeld Veenhuis 2, Tim Reuten.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Aleksandar Mitrovic 4, Dynand Muller.

ZVL-1886 Tetteroo - PSV 16-9
Periodestanden: 4-3, 5-2, 2-3, 5-1
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 5, Omar Qachach 3, Tim van der Meer 2, Jimmy Sjardijn 2, Jasper Haasnoot 2, Tom Nederend, Eric Verdoes.
Doelpuntenmakers PSV: Tijn Ritman 3, Melle Evers 2, Levy Kort 2, Bram Swinkels 2.

Polar Bears - ZV De Zaan 8-8
Periodestanden: 1-2, 2-2, 2-2, 3-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jorrit Aanstoot 2, Rick Meijer 2, Sook Willemsen, Kas te Riele, Sander Roels, Lars ten Broek.
Doelpuntenmakers De Zaan: Angelo Corver 3, Robert Bosma 2, Jurriaan van der Struijk, Dean de Ruiter, Mick van den Bree.

Het Ravijn -De Ham 11-6
Periodestanden: 4-0, 1-3, 3-1, 3-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 3, Yoran Loos 2, Lars Gottemaker 2, Emiel Wouters 2, Sander Veldkamp , Sam Stertefeld. 
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van t Veer 4, Glenn Reemnet, Dennis van der Linde.

AZC - UZSC 10-14
Periodestanden: 0-1, 3-4, 2-6, 5-3
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 2, Goran Blazevic 2, Laszlo Nagy 2, Nicola Pavlicivic 2, Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd.
Doelpuntenmakers UZSC: Sebastian Hessels 4, Benjamin Hoepelman 3, Benjamin Hessels 2, Arjan de Haas, Mike van den Brink, Bram van den Bersselaar, Joost van der Burg, Gies Wijnhoven.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Milos Filipovic, vijf treffers in de Rotterdamse derby | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

16 juni 2020
Sook Willemsen is vanaf komend seizoen te zien bij UZSC. De 21-jarige speler komt over van Polar Bears, de club…
2,168
12 juni 2020
De herenselectie van Widex GZC DONK wordt versterkt met vier‘nieuwe’ gezichten. Cas Westerwoudt, Yannick van den Burg, J…
2,865