Keeperswissel bij Polar Bears, Berkenbosch gaat, Steenbrink komt

Eredivisie Heren
Keeperswissel bij Polar Bears, Berkenbosch gaat, Steenbrink komt

Polar Bears verwelkomt een nieuwe keeper bij de eerste selectie. Nadat Job van As deze zomer al overkwam van Het Ravijn, sluit ook Pim Steenbrink aan bij de Edese club. Doelman Sander Berkenbosch vertrekt naar buurman en partnerclub VZC in Veenendaal.

Steenbrink (18) komt over van UZSC, waar hij sinds zijn tiende keepte. Bij Polar Bears gaat hij op zoek naar meer speelminuten. “Bij UZSC had ik Miki Buitenhuis (21) voor me, die vol voor een plek in het Nederlands team gaat, dus dat was lastig. Zo kwam ik bij Polar Bears terecht.”

Het balletje ging rollen nadat de sluitpost indruk maakte op het WJK afgelopen juni. “Ik hield daar een goed gevoel aan over, wat me sterkte in de overtuiging dat ik aankomend seizoen meer minuten wil gaan maken”, aldus Steenbrink.

Stabiel en talentvol
Bij coach Robin Wijgers was Steenbrink naast het afgelopen WJK al eerder opgevallen. “Pim is een talentvolle en stabiele keeper met een mooie techniek. Met Job hebben we na het stoppen van Eelco Wagenaar een ervaren keeper in huis, maar zochten nog een doelman. Het is aan Pim om het hem zo moeilijk mogelijk te maken, dan gaan we zien er gaat keepen.”

Steenbrink: “Ik heb vanaf m’n tiende bij UZSC gespeeld, dus het is ook lastig om m’n eerste club te verlaten, maar dit is goed voor m’n carrière. Ik ga de strijd aan met Job en wil veel en hard trainen met iedereen. Eelco blijft ook betrokken bij het team, dus ik kan veel leren.”

Tegenover de komst van Steenbrink staat het vertrek van Berkenbosch. Ook voor hem is het zaak om meer aan spelen toe te komen, al kon Polar Bears hem dat niet voldoende bieden, zegt Wijgers. “Sander heeft de afgelopen jaren relatief weinig minuten gemaakt. Het is voor hem goed om ergens de onbetwiste nummer één te zijn, ervaring op te doen en zo door te groeien.”

Elders doorgroeien
Berkenbosch (19) was zich bewust van de beperkte mogelijkheid tot minuten. “Op een gegeven moment hadden we zes keepers voor drie teams, toen wist ik wel dat ik ergens anders beter tot m’n recht zou komen. Ik wil meer ervaring opdoen en minuten maken. Eerder sprak ik al met Erik de Jong (coach VZC), die al zei: als je daarnaar op zoek bent, kom dan bij ons spelen.”

“VZC is een jong team met een aantal jongens die ik al ken. Erik de Jong is zelf ook keeper geweest in de eredivisie. Dus het was geen moeilijke keuze. Ik hoop een belangrijke bijdrage te leveren aan het team. Bij Polar Bears waren het mooie jaren, het is een mooie club. Ik kom zeker een keer terug, maar wanneer dat is zien we wel.”

Sander Berkenbosch
Sander Berkenbosch (foto: Mark Gunnink)

Bron: Polar Bears

Beeld:
Pim Steenbrink (foto: Mark Gunnink)
1,577

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,541
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…