Lars van der Laan neemt stokje over van Hans van Zeeland

Eredivisie Heren
Lars van der Laan
13 maart 2019
Lars van der Laan neemt stokje over van Hans van Zeeland

Nadat Hans van Zeeland deze week besloot te vertrekken als coach van de herenwaterpoloërs van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, heeft de Eredivisionist het ‘trainersgat’ binnen eigen gelederen opgevuld. Lars van der Laan neemt per direct het stokje over van Van Zeeland. 
 
“We betreuren het besluit van Hans om op te stappen, maar accepteren zijn beslissing", laat Pieter Klaasse van de Stichting Topsport van de Amersfoortse club weten. "We zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen om zijn vertrek op te vangen. Het einde van het seizoen nadert en we gaan een cruciale fase in. Met Lars van der Laan hebben wij, samen met de spelers en staf, er alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in de Eredivisie.”
 
De 28-jarige Van der Laan is een echte ‘jongen van de club’. Hij groeide op bij ZPC Amersfoort, haalde Oranje en speelde tot vorig seizoen in het eerste. Als trainer en coach begeleidde hij drie jaar de jongens in de Eredivisie B-jeugd. Van der Laan: “Met het plotselinge vertrek van Hans van Zeeland is er een vervelende situatie ontstaan. Ik ben trots dat de vereniging mij deze kans geeft. Ik heb er ontzettend veel zin in en heb alle vertrouwen in de huidige spelersgroep. Handhaving in de Eredivisie is prioriteit en daar gaan we alles voor doen.”

Persbericht ZPC Amersfoort

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
1,890

Reacties

Lees ook

04 juni 2019
Widex GZC Donk heeft zich opnieuw versterkt met twee topspelers. Na de op het oude nest teruggekeerde Kjeld Veenhuis ver…
2,020
04 juni 2019
Na Dejan Indjic en Sebastiaan van Mil, is Filip Coric de derde AZC-er die de overstap maakt naar Schoonderbeek Bouw ZPC…
1,913