Mannen GZC Donk op 1-0 in finale

Eredivisie Heren

De 4-0 voorsprong in de eerste periode bleek voor de mannen van GZC Donk voldoende voor de 8-3 overwinning. De eerste wedstrijd in de playoffs-finale om het landskampioenschap werd afgewerkt in een volgepakt Groenhovenbad in Gouda.

Mart van der Weijden, met drie treffers topscorer van de dag, zette meteen de toon door binnen twee minuten de 1-0 en  2-0 achter Ted Huijsmans binnen te schieten. De goalie van De Zaan onderscheidde zich in de fase die volgde met een paar knappe reddingen, maar kon niet voorkomen dat de Goudse ploeg bleef domineren en halverwege met 7-2 aan de leiding ging.

In het tweede deel van de wedstrijden waren de doelpunten schaars. Van der Weijden maakte zijn derde in de derde periode en Stan Meijn bepaalde in het laatste kwart ruim twee minuten voor tijd de eindstand.

Aan de kant bij GZC Donk leek keeper Joran Westerveld onpasseerbaar. Hij pakte een strafworp en hield zijn doel ook schoon toen bij GZC Donk twee spelers een tijdstraf uitzaten. Westerveld bleef bescheiden na afloop. “Het is dankzij de verdediging dat het zo goed ging. Die lag perfect. Het is heerlijk om zo de finale te beginnen.” Vooruitkijkend naar de tweede wedstrijd in Zaandam: “We hebben nu nog niks in handen. Geen schaal of wat dan ook. Ook die wedstrijd begint met 0-0 en we moeten er weer volop tegenaan.”

Phil Brantjes van De Zaan: “Als je slechts één keer scoort uit twaalf man meers, dan is dat niet goed. We misten en bleven missen helaas. Maar…morgen weer een kans en reken maar dat we revanche willen.”

Finale best-of-3 mannen

Vrijdag 12 mei, wedstrijd 1, Gouda:
GZC Donk – ZV De Zaan: 8-3 (4-1, 3-1, 1-0, 0-1).
Doelpunten GZC Donk: Mart van der Weijden 3, Kjeld Veenhuis 2, Eric Brugué 2, Tijs Schouwerwou 1.
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 1, Don Rempt 1, Stan Meijn 1.

Duel terugkijken? Klik dan hier.

Zaterdag 13 mei is om 16.00 uur wedstrijd 2 in zwembad De Slag in Zaandam. Livestream
Scheidsrechters: De Jong en Dutilh-Dumas

Indien nodig komen beide ploegen zondag 14 mei opnieuw in actie in Gouda (aanvang 15.00 uur).

(Door Marcel Tabbers)

Beeld:
Mart van der Weijden. (Archief OrangePicturesNL)
1,456

In de mannen competitie wist ZVL-1886 op bezoek bij MNC Dordrecht in een doelpuntrijk duel de drie punten mee terug te n…
1,070
Een nieuwe speelronde is aangebroken en er staan weer competitie wedstrijden op het programma. In de mannen competi…