Mees Keuning naar Frankrijk

Eredivisie Heren
03 juni 2021
Mees Keuning naar Frankrijk

Mees Keuning speelt komend seizoen in de Franse competitie. De 21-jarige midvoor is ingelijfd door Sète Natation dat dit jaar op de zevende plek eindigde in nationale competitie.

 

“Dit is voor mij het goede moment om naar het buitenland te gaan”, zegt Keuning die alle Jong Oranje selecties doorliep en het afgelopen jaar al meetrainde met de A-selectie. “Elk jaar stel ik doelen en wil ik mezelf verbeteren. Natuurlijk is het programma met het Nederlands team in Zeist ook goed, maar de Franse competitie is met het oog op de Olympische Spelen in Parijs (2024) enorm sterk geworden. Bovendien heb ik afgelopen jaar mijn studie afgerond en hou ik wel van een beetje avontuur. Om me verder te ontwikkelen en de echte aansluiting te vinden bij de A-selectie is dit de juiste stap.”

 

Lang had Keuning zijn pijlen gericht op de Spaanse competitie. Zijn zus Maartje speelt bij CN Sabadell en Keuning draaide er al een weekje proef. “Ik was welkom om er komend seizoen mee te trainen, maar dan zou Sabadell mij voor wedstrijden verhuren aan een andere club omdat ze al een jonge midvoor hebben. Dat is natuurlijk niet ideaal.” Toen in Frankrijk bekend werd dat Keuning openstond voor een buitenlandse transfer werd Sète als eerste concreet. De Zuid-Franse club deed hem een mooi aanbod. “De faciliteiten zijn uitstekend. Ze spelen in een hagelnieuw complex en ik krijg een appartement naast het zwembad.”

 

Mees Keuning begon met waterpolo bij Z&PC AquaWaarD in Heerhugowaard. Na De Ham, ZV De Zaan en GZC Donk belandde hij afgelopen jaar in Amersfoort. In de play-offs strandde hij met ZPC Amersfoort in de kwartfinales.

 

Mees3.PNG
Het nieuwe zwembad in Sète

 

Beeld:
Foto boven: @Digiknol.eu / Maarten Knol
1,369

Reacties

Lees ook

14 juli 2021
Zeno Reuten (58) wordt per 1 augustus 2021 de nieuwe trainer-coach van de herenselectie van Het Ravijn. Hij volgt Ron Lo…
08 juli 2021
Tim van Gulik is de nieuwe hoofdcoach van AZC Alphen waterpolo. Geen onbekende voor de Alphenaren, immers de boomlange V…
1,115